„Mâna lui Dumnezeu”. Asistenții medicali din Brazilia au venit cu o idee inovatoare pentru pacienții izolați la ATI. Fotografia a devenit virală

„Mâna lui Dumnezeu”. Asistenții medicali din Brazilia au venit cu o idee inovatoare pentru pacienții izolați la ATI. Fotografia a devenit virală
Asistentele medicale din Brazilia au venit cu o idee inovatoare pentru a-i consola pe pacienții cu COVID-19 izolați. Foto: Twitter
Publicat: 10/04/2021, 18:20
Actualizat: 10/04/2021, 18:22

Asistenții medicali încearcă să consoleze pacienții izolați într-o secție de izolare Covid din Brazilia. Două mănuși de unică folosință legate, pline cu apă fierbinte, simulează contactul uman.

Asistenții medicali dintr-o secție de izolare Covid din Brazilia au venit cu o idee inovatoare pentru a ajuta pacienții izolați să facă față singurătății. Asistentele au creat un sentiment de atingere artificială prin utilizarea a două mănuși de unică folosință umplute cu apă fierbinte. Le leagă în jurul mâinilor pacienților, transmite businesstoday.in

„Mâna lui Dumnezeu” pentru pacientul izolat COVID

În mod adecvat,  a fost numita „mâna lui Dumnezeu”.

Imaginea reprezintă speranța.

Din acest motiv, fotografia a devenit virală pe alte platforme de socializare. Internauții au fost emoționați de compasiunea manifestată de lucrătorii din domeniul sănătății, în timp ce riscă să salveze vieți.

„Când vor învăța compatrioții noștri să poarte mască și distanțare socială? Se răspândește, ucide, afectează răul, dar oamenii au fost și sunt încă neglijenți”, a spus un internaut.

Brazilia a înregistrat joi peste 4.000 de morți de COVID-19 în 24 de ore pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, iar creșterea cazurilor este alimentată de varianta braziliană a virusului, mult mai contagioasă.

Spitalele sunt supraaglomerate, oamenii mor pe măsură ce așteaptă tratamentul în unele orașe, iar sistemul de sănătate este pe punctul de a se prăbuși în multe zone.

Numărul total de morți al țării este acum de aproape 337.000, al doilea doar după SUA.

Președintele Jair Bolsonaro continuă să se opună oricăror măsuri de lockdown pentru a stopa focarul

 El susține că deteriorarea economiei ar fi mai gravă decât efectele virusului în sine și a încercat să inverseze unele dintre restricțiile impuse de autoritățile locale în instanțe.