VIDEO Marcel Ciolacu: „Luni vom anunța măsurile economice. Sunt foarte multe care vor avea un efect imediat”

Publicat: 07/04/2022, 21:45
Actualizat: 07/04/2022, 22:24

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Antena 3, că Guvernul va veni luni cu un set de măsuri care, pe de o parte vor avea un efect imediat (vouchere în valoare de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile) și altele care vor avea un efect de prevenire. De asemenea, sunt anunțate și măsuri care să vină în sprijinul economiei, respectiv în zona producției alimentare și în zona materialelor de construcții.

„Am plecat de la principiu să găsim banii pentru că nu putem să venim cu tot efortul pe buget și am găsit sursa din exercițiul financiar trecut, cel puțin pe zona socială. Pentru prima dată se vine cu mai mulți bani pe zona economică decât pe zona socială”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul social-democraților a anunțat că luni va susține o conferință de presă la care vor participa toți liderii coaliției și vor anunța toate măsurile pe care Guvernul le va implementa, multe dintre acestea având un efect imediat.

„Luni vom avea o conferință de presă, împreună cu liderii coaliției și vom anunța absolut toate măsurile. Sunt foarte multe care vor avea un efect imediat, de exemplu cu vouchere-le pentru persoanele vulnerabile sunt imediate – sume de bani pe care oamenii le pot folosi numai pentru alimentele de bază sunt și pentru copii. Erau în valoare de 50 de euro”, a spus șeful PSD.

Ar putea reveni măsura prin care românii ar putea să își amâne ratele la bănci.

„Vom veni cu anumite măsuri care, chiar dacă nu sunt imediate vor preveni anumite probleme cum ar fi amânarea ratelor la bancă. Nu știu dacă în acest moment este nevoie de această măsură, dar ea este convenită cu băncile și dacă se va ajunge în acel moment, vom avea ceva funcțional”, a afirmat el.

„În zona economică sunt aproape zece miliarde de lei, împărțiți în două – ajutoarele de stat, mai ales cele îndreptate spre industria alimentară, dar este și această OUG pe care o va da Guvernul cu privire la prețul materialelor de construcții, fiind că în acest moment toată România este blocată din cauza scumpirilor la materiale de construcții, cel puțin cele care sunt livrate din Ucraina.

Atenția deosebită a fost în zona alimentară, agricultura, producția alimentară, producția de procesare”, a mai punctat Ciolacu.

Întrebat dacă se vor mai putea mări pensiile, în condițiile în care scumpirile au anulat practic efectul măririlor de începutul anului, Marcel Ciolacu a răspuns: „În cazul în care aceste măsuri pe care le va lua Guvernul vor avea efectul scontat, categoric da!”

Avem în Parlament legea cu mărirea salariului în agricultură la 3.000 de lei și va trece săptămâna viitoare. Guvernul vine cu suplimentar pe zona de agricultură. Am vorbit deja să mărim stocarea la alimente – cartofi, grâne..

Întrebat dacă se vor interzice exporturile de grâne și de semințe de floarea soarelui, liderul PSD, a răspuns: ”Nu. Nu poți să interzici exporturile de grâu”.

Pe zona semințelor de floarea soarelui, președintele PSD spune ca a purtat această discuție în coaliție.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase