Marcel Vela reacționează în cazul cățelului incendiat: „Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor”/ Dosar penal pentru agresori

Marcel Vela reacționează în cazul cățelului incendiat: „Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor”/ Dosar penal pentru agresori
Publicat: 22/11/2020, 22:50

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce un căţel a fost incendiat în judeţul Buzău de trei adolescenţi. Vela spune că polițiștii vor sancționa ferm orice formă de abuz  și violențe îndreptate asupra necuvântătoarelor, de acest lucru ocupându-se recent înființata Poliție a Animalelor din cadrul ministerului.

„Întotdeauna voi fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi. Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecinţe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu şi se pot transforma în infracţiuni cu violenţă împotriva oamenilor”, a scris Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

Vela: Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat şi i-au identificat pe tinerii agresori

„Câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune. Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconştienţei şi teribilismului a trei adolescenţi din comuna Mărgineni. Aceştia au turnat acetonă pe căţel şi i-au dat foc, iar pentru a-şi prezenta ‘bravura’ au postat filmuleţul pe o reţea de socializare. În urma apariţiei imaginilor pe internet, poliţiştii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat şi i-au identificat pe tinerii agresori. Din fericire, căţelul a fost găsit astăzi la domiciliul autorilor. Poliţiştii l-au ridicat şi predat asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el. De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”, a scris Vela, duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Interne subliniază că nu va tolera „sub nicio formă abuzurile şi violenţele îndreptate asupra necuvântătoarelor”, motiv pentru care Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor.

Cățelul incendiat a fost salvat și se află în grija unei fundații pentru drepturile animalelor

Reprezentanții Kola Kariola au reușit să salveze un cățeluș incendiat într-o localitate din județul Buzău. Incidentul a devenit public după ce persoanele care au dat foc animalului au postat apoi imaginile pe un site de socializare. Poliția s-a autosesizat imediat, iar bietul animal a fost găsit în viață și se află acum în afara oricărui pericol.

Polițiștii ilfoveni s-au autosesizat, sâmbătă seară, în jurul orelor 22.00, după ce o tânără a postat, pe Facebook, un clip șocant în care persoane necunoscute dădeau foc unui cățeluș.

Adolescenții s-au lăudat cu faptele de cruzime pe Facebook, acesta fiind modul în care au fost identificați

Ulterior, ca să se laude, au postat imaginile pe un cont de Facebook, iar acestea au fost preluate și distribuite de mai mulți iubitori de animale.

Pentru că exista mențiunea că filmarea ar fi fost făcută în localitatea Fundeni, polițiștii ilfoveni s-au autosesizat și au declanșat imadiat o anchetă. Ulterior însă, anchetatorii au stabilit că, în realitate, nu este vorba despre o localitate din județul Ilfov, așa cum au presupus inițial, ci despre o comună din județul Buzău, care poartă, însă, același nume.

De fapt, spun anchetatorii, în urma cercetărilor s-a constatat că „a fost identificată persoana care a filmat și postat incidentul pe o rețea de socializare, respectiv un minor în vârstă de 13 ani, domiciliat în județul Buzău. Polițiștii orașului Pantelimon au relaționat cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, iar în urma verificărilor efectuate, a rezultat că faptele investigate au fost comise pe raza județului Buzău”, au anunțat oficiali ai IPJ Ilfov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?