Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, la GÂNDUL LIVE: „Un proiect demarat de A.N.S.V.S.A contrează proiectul demarat de ministrul de Interne, Marcel Vela. Încurajează hingheritul public”

Redactor:
Florentina Dinu
Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, la GÂNDUL LIVE: „Un proiect demarat de A.N.S.V.S.A contrează proiectul demarat de ministrul de Interne, Marcel Vela. Încurajează hingheritul public”

Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre imaginile șocante în care o femeie din Cluj-Napoca și-a călcat în picioare câinele, dar și despre proiectul Poliția Animalelor. demarat de ministrul de Interne. De asemenea, a informat despre  un proiect demarat de A.N.S.V.S.A care încurajează hingheritul în public și obstrucționarea revendicării animalelor, din cauza „intereselor financiare”. Marius Chirca spune că schimbările din politică vor influența major înființarea Poliției Animalelor, existând posibilitatea să rămână la stadiul de proiect.

Marius Chirca spune că, deși s-a confruntat de-a lungul anilor cu cazuri de maltratare a animalelor, imaginile cu animalul schingiuit sunt greu de privit.

„Nu pot privi imaginile până la capăt, deși m-am confruntat destul de des cu astfel de cazuri. Având în vedere că nu au găsit-o pe femeie, mă gândesc că cel care a filmat ar fi putut  să oprească acțiunea.

Orice ar fi făcut acel câine nu justifică comportamentul doamnei. Cazurile de acest gen  sunt frecvente, le vedem tot timpul, cel puțîn noi, ca asociație. Probabil că doamna va fi identificată”.

„Se impune modificarea legii care pedepsește asemenea comportamente”

Chirca spune că este nevoie de modificarea legislației pentru ca persoanele care chinuie animale să fie pedepsite.

„Se impune, de urgență, modificarea legii care pedepsește asemenea comportamente. Am rămas în permanentă legătură cu Cabinetul prim-ministrului care a infiintat Poliția Animalelor. Spre surprinderea multora, după alegerile parlamentare, proiectul merge mai departe și promite, în jurul acestei noi înființate Politii a Animalelor, bunăstarea animalelor”.

„Un proiect demarat de A.N.S.V.S.A contrează proiectul demarat de ministrul de Interne, încurajează hingheritul public și obstrucționează posibilitatea de a-ți revendica câinele”

Marius Chircă afirmă că un proiect demarat de A.N.S.V.S.A este contrar proiectului demarat de Marcel Vela. Proiectul respectiv încurajează hingheritul public și obstrucționează posibilitatea de revendicare a animalului.

„Astăzi, la ora 13.00 se supune la vot un proiect demarat de A.N.S.V.S.A care să contreze proiectul demarat de ministrul de Interne. Proiectul nu face altceva decât să încurajeze hingheritul public pe bani mulți. Obstrucționează posibilitatea de a-ți revendica un câine. Se întâmplă și accidente, unii câini scapă, iar acum hinghierii pot plimba câinii după bunul plac. Eu, spre exemplu, pot revendica un câine dintr-un alt loc, dar ce posibilitate are o femeie în vârstă de 60 de ani, fără mijloc de transport, într-o țară unde nu avem o firmă să transporta animalele. Nu încurajează adopția în niciun fel.

Consider că în momentul de față prin anumite reportaje, A.N.S.V.S.A vrea să contreze înfiintarea Poliției Animalelor. Ar implica mai multă muncă pentru reprezentanții locali A.N.S.V.S.A și vor să contreze acest proiect inititat de Marcel Vela și pe care eu îl aștept de 7 ani.

Cei mai îndreptățiți să pregătească polițiștii din cadrul Poliției Animalelor suntem noi, de la ONG-uri, care avem activitate în stradă și ne confruntăm cu cazuri.

Discuțiile merg mai departe. Cred în Poliția Animalelor. Cât voi putea, voi acționa împreună cu ei. Au înțeles că aceste condițiile de trai trebuie îmbunătățite. Când acționăm cu Poliția Animalelor trebuie să avem unde să le ducem. Să le luăm din stradă și să avem unde să le ducem, nu să moară în 14 zile prin înfometare, canibalism, cum se întâmplă în aceste lagăre”.

„Există interese finaciare, iar Poliția Animalelor deranjează”

„Mă pun în slujba Politiei Animalelor și sunt convins că putem face un departament de care mulți să se sperie și să îmbunătățim aceste cazuri.

Sunt schimbări majore. Această Poliție a Animalelor, în cazul în care ministrul de Interne nu va rămâne,  va rămâne proiect.

Dacă totul se năruie, eu mă retrag. Desfășor activitatea până voi da ultimul animal. Este ultimul șoc pe care am putut să îl duc. Voi întreține animalele pe care le am.

Dacă vor fi schimbări majore, mă voi transforma în victimă și voi fi ținta unor oameni cărora le-am spus că au interese ascunse”.

 

 

 

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Ce a făcut Dan Negru cu vila sa de 450.000 de euro. Prezentatorul nici n-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Opțiunea care schimbă complet felul în care folosești WhatsApp și chiar Facebook Messenger
Kim Kardashian a rămas perplexă când și-a deschis e-mailul după ce a anunțat că divorțează....
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide