Mașinile lui Pescobar, puse sub sechestru de ANAF și de o firmă de leasing. Ce autoturisme sunt vizate?

Mașinile lui Pescobar, puse sub sechestru de ANAF și de o firmă de leasing. Ce autoturisme sunt vizate?
Pescobar / Foto: Facebook Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor
Publicat: 04/10/2023, 10:55

ANAF și o firmă de leasing au decis să pună sub sechestru două dintre mașinile lui Pescobar, după ce în restaurantele milionarului au fost găsite mai multe nereguli și ulterior au fost închise de ANPC.

ANAF a pus sechestru pe un vehicul deținut de firma Nedsea S.R.L., care, până recent, administra restaurantul din Herăstrău al lui Pescobar. Sechestrul a fost aplicat la o mașină de model Peugeot Partner veche de opt ani.

Recent, o firmă de leasing a recurs la aceeași mișcare și a impus sechestru asupra unui Ford Transit, mașină pentru care Pescobar a asumat personal un contract de leasing. Cu toate acestea, firma de leasing nu a primit suma integrală, deoarece mașina a fost fabricată în 2006, iar sechestrul a fost instituit la mai bine de un deceniu după aceea.

Mai mult, deși Pescobar declara public că el este proprietarul restaurantelor de lux, Horia Constantinescu, șeful ANPC, a contrazis această declarație. El a afirmat că, de fapt, în documente, proprietarii sunt părinții lui Pescobar, iar persoana care gestionează tavernele este Larisa Popa. Aceasta se bucură de un număr mare de urmăritori online, datorită fotografiilor îndrăznețe pe care le postează pe rețelele de socializare, ceea ce a contribuit la promovarea afacerii familiei Nicolau.

Mama lui Pescobar i-a cerut lui Hora Constantienscu răbdare în rezolvarea problemelor semnalate, iar șeful ANAF a explicat că i-au fost oferite lui Pescobar mai multe șanse pentru a redeschide localul.

„Mama domniei sale, ca orice mamă cred încărcată de emoție, a solicitat să avem clemență că va remedia, se va ocupa, să nu luăm, deja vorbim de a treia măsură draconică. Vorbim de finalul lunii iunie, când aceasta a făcut o serie de promisiuni (…) El a făcut curățenie și noi i-am oferit posibilitatea pentru a nu știu câta oară șansa să redeschidă”, a precizat acesta, conform Cancan.

Pescobar, acuzat de înșelăciune

Scandalurile se țin lanț de Pescobar după ce ANPC i-a închis celebrele restaurante după nereguli grave de igienă găsite la acestea. Un producător agroalimentar român care comercializează produse prin intermediul Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea SA îl acuză pe Pescobar de înșelăciune. În decembrie 2020, Unirea a apelat la instanță pentru a recupera banii dintr-o factură scadentă cu șapte luni înainte, în mai 2020, emisă de Nedsea SRL, firma deținută de mama lui Paul Nicolau, dar controlată de acesta din urmă.

Potrivit hotărârii judecătorești care a obligat Nedsea SRL să plătească suma restantă, „între părți au existat relații contractuale (…), fără ca pârâtul să își îndeplinească obligațiile contractuale, care constau în plata prestației datorate stabilită în sarcina sa. Reclamantul a emis factura fiscală CRCAUTLO 0114/24.04.2020, scadentă la data de 08.05.2020, în cuantum de 10559,60 lei, din care însă a fost achitată doar suma de 407,95 lei de către pârât, rămânând suma de 10191,65 lei (…). Acesta nu a depus la dosar documente care să ateste plata datoriilor restante.”, scrie BZI.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete