Medicul Gabriel Diaconu: ”Dacă faci COVID-19, ai o şansă din cinci că te va omorî”

Medicul Gabriel Diaconu: ”Dacă faci COVID-19, ai o şansă din cinci că te va omorî”
Psihiatrul Gabriel Diaconu. Foto: Facebook
Publicat: 06/10/2021, 17:42
Actualizat: 06/10/2021, 18:58

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu face un apel către populație pentru a se vaccina și ca aceasta să se încreadă în acțiunile medicilor care ”muncesc zi lumină în spitale” . ”Vezi tu pe careva dintre toţi amărâţii ăştia, că e Simion, că e Târziu, că e Şoşoacă, Georgescu sau mai ştiu eu cine, să-ţi facă vreun bine când ai să fii bolnav?”, spune Diaconu.

Mai mult, acesta spune că medicul, în această perioadă, este arătat cu degetul, însă tot medicul este cel la care oamenii apelează când se află în situații în care au nevoie de ajutor. Medicul lansează un avertisment și spune că, în lipsa vaccinării și accesului la servicii medicale, ”unul nu va rămâne neîmbolnăvit. Că e acum, la grămadă, când valul se rostogoleşte peste tot, că e mai târziu, când transmiterea va reveni, sporadic”.

„Când vine vorba de vaccinare, spurcă în stânga şi în dreapta, înjură, acuză, arată cu degetul, batjocoresc, fac de ocară pe oricine se nimereşte. Doctor să fie. Dacă e cu imagine publică, şi mai bine. Dar după aceea se mai întâmplă ceva. Direct, sau prin interpuşi, când cuţitul vine spre os. Când el, sau ea, sau cineva din familie se îmbolnăveşte, dacă situaţia devine rapid serioasă, încep cu rugăminţi: poţi te rog să-mi faci rost de (medicamentul X sau Y, unele dovedite că au un minim efect în COVID, altele dimpotrivă). Sau, cutărică icsulescu e internat la spital, nu ştim nimic despre el, te poţi te rog interesa? Sau dacă are tot ce-i trebuie, dacă se ocupă medicii de el. Dacă se ocupă medicii de el. Atenţie: dacă se ocupă medicii de el. Numim asta, în psihologie, clivaj. Numim asta, în psihologie, disonanţă cognitivă. Mie mi se rupe sufletul. Nici loc să mă enervez nu mai am. E deja de largă răspândire că oamenii şi-au pierdut uzul raţiunii. Că sunt copleşiţi de spaime deja adânc înfipte în suflet. Frică, frică, frică peste tot şi n-ai cui să te întorci. N-ar trebui să fie aşa. Dar aşa arată câmpul de luptă, când n-ai minte, şi puţina de-o ai deja s-a tulburat. Care sunt riscurile Să vă fie foarte clar. Unul nu va rămâne neîmbolnăvit. Că e acum, la grămadă, când valul se rostogoleşte peste tot, că e mai târziu, când transmiterea va reveni, sporadic. Unul nu va rămâne neîmbolnăvit. E legea firii”, spune medicul.

Medicul psihiatru subliniază că mesajele antivacciniste nu vor fi de folos pacienților în momentele când se vor lupta cu virusul, menționându-i pe George Simion, Claudiu Târziu și Diana Șoșoacă.

”Nu-ţi arunca zilele atât de uşor, pentru că cineva a zis la televizor că boală nu există, vaccinul e otravă şi doctorii duşmani”, spune medicul psihiatru.

„Şi-acum suntem aici. Degeaba ne rugaţi. Degeaba mă rugaţi. Sunt mulţi oameni pe care îi pot suna, mai în toate judeţele. Dar ştiu, dacă sun, ce-au să-mi spună: e plin. Totul plin. Nu mai putem face faţă. Aşa că bagă bine la cap: încă mai ai timp. Prea puţin, dar mai e. Vaccinează-te azi. Că dacă te vaccinezi azi, măcar că e prima doză, măcar că e mono-doza, tot ai să fii un pic protejat. Altfel, următoarele săptămâni până faci imunitate după vaccin, minim 3 – 4 la număr, vulnerabil tot eşti. Lasă internetul la o parte. Lasă fricile la o parte. Vezi-ţi de tine. Sau vezi-ţi de ai tăi, dacă sunt îndărătnici şi refuză să o facă. Tu chiar crezi că toate ameninţările pe care le primim noi, medicii care încurajăm vaccinarea, sunt de la oameni de bine care-ţi vor ţie binele? Dar cu ce te apără oamenii ăia, de fapt? Cum crezi tu c-au să te poată ajuta când ai să faci febră, când ai să tuşeşti, când ai să-ţi pierzi suflul? Vezi tu pe careva dintre toţi amărâţii ăştia, că e Simion, că e Târziu, că e Şoşoacă, Georgescu sau mai ştiu eu cine, să-ţi facă vreun bine când ai să fii bolnav? Vezi tu vreun popă anti-vaccinist să-ţi deschidă poarta către alt destin decât spre viaţa de apoi? Noi în genunchi te rugăm: fie-ţi milă de tine, de viaţa ta, de viaţa copiilor tăi şi-a părinţilor tăi. (…) Uită-te atent la doctorii duşmani, că muncesc zi lumină în spitale cu oameni ca tine, şi e al naibii de greu. Încă mai îndrăznim să batem la poarta conştiinţei tale. E deja cam târziu. Nu crezi?“, adaugă medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom