VIDEO | Membrii unui grup infracțional, care se dădeau polițiști și ar fi tâlhărit mai mulți oameni în propriile case, au fost duși la audieri, în urma unor ample percheziții. În ce județe operau

Publicat: 05/01/2022, 11:28
Actualizat: 05/01/2022, 12:29

Polițiștii pun în aplicare, miercuri, 17 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite că au comis mai multe tâlhării în județele Brașov, Ialomița și Bacău, acestea urmând a fi conduse la poliție, în vederea audierii, au transmis oamenii legii.

 Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat miercuri dimieață 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Călărași, la persoane bănuite de de tâlhărie calificată, au transmis polițiștii.

Potrivit sursei citate, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în județul Ilfov, s-ar fi constituit o grupare infracțională, care ar fi comis mai multe infracțiuni de tâlhărie calificată, în județele Brașov, Ialomița și Bacău.

Câți bani au sustras de la victime

Sub pretextul că ar avea calități oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv polițiști, membrii grupului ar fi pătruns în locuințele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu, ar fi exercitat acte de violență și amenințări cu acte de violență, iar, ulterior, ar fi sustras diverse sume de bani. Este vorba de un total de 90.000 de euro, precum și bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

Polițiștii precizează că acțiunea urmărește identificarea și ridicarea mijloacelor de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea situației de fapt, astfel că ei pun în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la poliție, în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară de către polițiști specializați de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști ai Biroului de Investigații Criminale Brașov și Serviciului Criminalistic Brașov, sprijiniți de  polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Călărași, Bacău, Ialomița și ai Direcției Generale a Poliției Municipiului București, alături de luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din județele Brașov, Ilfov și Călărași, precum și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiza Informațiilor, din cadrul Poliției Române, arată sursa citată.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult