MESAJUL ucrainenilor care stârnește și mai multă revoltă la Kremlin. Va fi TRĂDAT Putin de forțele de securitate ruse? „Acesta va fi cheia”

MESAJUL ucrainenilor care stârnește și mai multă revoltă la Kremlin. Va fi TRĂDAT Putin de forțele de securitate ruse? Acesta va fi cheia
Publicat: 24/06/2023, 12:49
Actualizat: 24/06/2023, 16:20

Este alertă de gradul zero la Moscova, după ce Evgheni Prigojin, șeful grupării de mercenari Wagner, a declanșat o rebeliune în Rusia. Acesta susține că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov și cere să se întâlnească cu șefii ruși ai Apărării. În tot acest context, armata ucraineană a anunţat că ”observă” încăierarea dură dintre şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin şi înaltul comandament rus, după ce Prigojin a acuzat comandamentul de atacuri sângeroase asupra bazelor sale.

La rândul său, oficialii de la Moscova au lansat o serie de acuzații, anunţând că trupe ucrainene se pregătesc să atace, ”profitând de provocarea” lui Prigojin. Primarul din Moscova a anunţat că sunt luate măsuri antiteroriste pentru a întări securitatea în capitala Rusiei

„Observăm”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Ministerul ucrainean al Apărării.

Comandantul serviciilor militare ucrainene de informaţii, Chirilo Budanov, consideră că facţiuni rivale ruseşti au început ”să se devoreze între ele pentru putere şi bani.”

„Wagner a ocupat aproape sigur locuri cheie de securitate”

Loialitatea forțelor de securitate ruse, în special a Gărzii Naționale, va fi „cheia” modului în care se desfășoară confruntarea militară din Rusia, arată în analiza de sâmbătă dimineață Ministrul britanic al Apărării, potrivit informațiilor BBC.

La rîndul lor, analiștii americani afirmă că este „o tentativă de lovitură de stat.”

„Cea mai importantă provocare pentru statul rus”

„În primele ore ale zilei de 24 iunie 2023, disputa dintre Grupul Wagner al lui Yevgeny Prigozhin și Ministerul Rusiei a escaladat într-o confruntare militară. Într-o operațiune caracterizată de Prigojin ca un „marș pentru libertate”, forțele Grupului Wagner au trecut din Ucraina ocupată în Rusia în cel puțin două locații.

În Rostov pe Don, Wagner a ocupat aproape sigur locuri cheie de securitate, inclusiv sediul central care conduce operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina. Alte unități Wagner se deplasează spre nord prin regiunea Vorenej, aproape sigur urmăresc să ajungă la Moscova. Cu dovezi foarte limitate de luptă dintre Wagner și forțele de securitate ruse, unii au rămas probabil pasivi, acceptând Wagner.

În următoarele ore, loialitatea forțelor de securitate ale Rusiei și în special a Gărzii Naționale Ruse, va fi cheia modului în care se desfășoară criza. Aceasta reprezintă cea mai importantă provocare pentru statul rus din ultima vreme”, este analiza făcută de ministrul britanic.

Putin: „Ne confruntăm cu o trădare”

Vladimir Putin a susținut sâmbătă un discurs televizat în fața națiunii. Reacția țarului rus vine după situația tensionată din Rusia, urmare apelului la rebeliune a lui Evgheni Prigojin. Președintele rus a punctat că forțele armate au primit instrucțiuni precise pentru a opri această insurgență, dar i-a avertizat pe „trădători” că vor fi aduși în fața justiției.

Reamintim că șeful grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat revoluția în Rusia, acesta transmițând direct că vrea să răstoarne conducerea militară a Rusiei.

Vladimir Putin a făcut de asemenea apel la oamenii lui Wagner să „pună capăt participării lor la aceste acțiuni criminale”, afirmând că „toți cei care au luat armele împotriva armatei sunt trădători.”

„Ne confruntăm cu o trădare”, a denunțat Vladimir Putin, avertizând că „cei responsabili vor fi aduși în fața justiției”, a promis el.

„Luptăm pentru viața și siguranța poporului nostru”, a declarat Vladimir Putin în discursul televizat adresat națiunii. „Avem nevoie ca toate forțele să fie unite”, a spus președintele rus, referindu-se la „o lovitură de cuțit în spate pentru trupele noastre și pentru Rusia.”

Prigojin, „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi

Evgheni Prigojin a afirmat că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna comandamentul militar, spunând că este „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus.” De asemenea, el a făcut apel la ruși să se alăture trupelor sale sau să nu le opună rezistență.

Şeful Wagner afirmă că forţele sale au preluat controlul asupra facilităţilor militare de la Rostov pe Don şi asupra aerodromului de acolo, relatează CNN.

CITEȘTE ȘI:

Prigojin a declanșat REVOLUȚIA în Rusia! / Moscova, sub teroare, orașul Rostov pe Don a „căzut” în mâinile Wagner! – VIDEO

ULTIMA ORĂ! Putin, primul AVERTISMENT după revolta lui Prigojin. „Ne confruntăm cu o trădare, responsabilii vor fi aduși în fața justiției”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Țările care ar putea recunoaște statul palestinian în următoarele săptămâni