Microsoft anunţă că va înceta în curând să mai vândă direct Windows 10

Microsoft anunţă că va înceta în curând să mai vândă direct Windows 10
Publicat: 24/01/2023, 15:39

Microsoft anunţă că va înceta în curând să mai vândă direct sistemul de operare Windows 10 și va face primul pas spre irelevanţă pe 31 ianuarie. Adică, de la această dată nu va mai putea fi descărcat şi cumpărat de pe site-ul oficial Microsoft.

Pe lângă comunicatul prin care anunţă că versiunile Home şi Pro de Windows 10 nu vor mai putea fi achiziţionate astfel de pe site-ul companiei, Microsoft, încurajează utilizatorii să treacă la Windows 11.

Pe de altă parte, tot Microsoft a fost cea care a impus condiţii stricte la instalarea Windows 11, pentru a forţa utilizatorii să cumpere PC-uri noi dacă vor să folosească acest sistem de operare.

Suportul oficial pentru Windows 10 va continua până în octombrie 2025. Lansat în 2015, Windows 10 este programat să fie trecut pe linie moartă după 10 ani.

În ciuda multor update-uri defectuoase, Windows 10 s-a bucurat de o imagine per ansamblu bună. Asta şi pentru că venea după Windows 8, una dintre versiunile pe care utilizatorii au detestat-o foarte mult, scrie news.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase