Ministrul de finanțe al Israelului: „Nu există o logică pentru certificatul verde”

Ministrul de finanțe al Israelului: „Nu există o logică pentru certificatul verde”
Ministrul de finanțe al Israelului: „Nu există o logică pentru certificatul verde” / Foto: Pixabay.com - caracter ilustrativ
Publicat: 19/01/2022, 11:34

Israelul ar trebui să renunțe la certificatul verde, a declarat, marți, ministrul de finanțe Avigdor Liberman, chiar dacă țara înregistrează peste 65.000 de infectări COVID-19 pe zi.

Ministrul a făcut aceste declarații la scurt timp după ce, alături de premierul Naftali Bennett și ministrul Sănătății Nitzan Horowitz, a anunțat că peste 25 milioane teste antigen vor fi distribuite gratuit israelienilor, în zilele următoare.

„Nu există o logică medicală sau epidemiologică pentru certificatul verde, așa cum au declarat chiar unii experți”, a scris Liberman pe Twitter.

„De fapt, vorbim despre deteriorarea directă a economiei, a funcționalității publice zilnice și de o panică în rândul oamenilor. Lucrez cu toți cei implicați pentru a elimina Green Pass și a avea o viață normală, cu toții”.

Potrivit certificatului verde, doar cei vaccinați, recuperați din boală sau testați cu o zi înainte – sau cu 72 de ore înainte, în unele cazuri – pot accesa anumite activități și locuri, inclusiv cel de muncă, scrie The Jerusalem Post.

Oficialii din Sănătate susțin însă păstrarea certificatului verde, în situația în care Israelul a înregistrat, luni, peste 65.000 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult