Ministrul ucrainean al Apărării: Kievul își propune să înarmeze un milion de oameni

Ministrul ucrainean al Apărării: Kievul își propune să înarmeze un milion de oameni
Sursa: Wikipedia
Publicat: 13/05/2022, 23:55

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători în timp ce țara se pregătește pentru „faza unui război de durată”.

Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui „să planifice meticulos resursele” și să „evite greșelile” pentru a câștiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o „înfrângere strategică”, potrivit BBC.

Sosirea de arme străine și „stimularea producătorilor ucraineni” ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar înainte de asta, Ucraina „se confrunta cu săptămâni extrem de dificile în față”.

„Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie”, a prezis ministrul ucrainean.

„Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare”, a conchis ministrul apărării.