Moștenitoarea unui multimilionar din Top 300, jefuită de fiul vitreg. I-a furat seiful cu totul (EXCLUSIV)

Moștenitoarea unui multimilionar din Top 300, jefuită de fiul vitreg. I-a furat seiful cu totul (EXCLUSIV)
Imagine ilustrativă. Sursa: Shutterstock
Publicat: 12/05/2021, 18:14
Actualizat: 17/05/2021, 19:45

Moștenitoarea fondatorului companiei AdePlast, multimilionar din Top 300, a fost prădată chiar de fiul ei vitreg, pe care îl dăduse afară din casă după ce i-ar fi furat, în mod repetat, diverse lucruri de valoare, în special bijuterii.  Cu numai câteva ore înainte de comiterea jafului, băiatul în vârstă de 20 de ani aflase că mama lui vitregă este plecată la munte, iar casa este goală. Atunci ar fi decis să intre și să fure un seif de mici dimensiuni, în care știa că femeia își ține ceasurile și bijuteriile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au declanșat o anchetă, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o adresă din Giulești, a fost raportată o spargere cu un prejudiciu de aproximativ 130.000 de euro.

Conform unor surse judiciare, proprietarul imobilului este fiica nelegitimă a fondatorului AdePlast, decedat în data de 9 februarie 2019. Cu doi ani înainte să treacă în neființă, omul de afaceri ocupa locul  102 în Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 55 – 57 milioane de euro.

Femeia jefuită de fiul vitreg, moștenire de două milioane de euro

Potrivit presei, fondatorul AdePlast a avut cinci copii, care, după vânzarea companiei, au încasat dividente în valoare de 60 de milioane de lei. Drept la moștenire a avut și fiica multimilionarului concepută în afara căsătoriei, dar recunoscută de celebrul său tată. Aceasta a putut primi partea ei de moștenire, care s-ar fi ridicat la peste două milioane de euro.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul.ro, că autorul furtului ar fi chiar fiul vitreg al femeii. Laurențiu George Curt i-ar fi furat, în dese rânduri, mai multe bunuri de valoare, în special bijuterii, pe care băiatul în vârstă de 20 de ani le ducea la diferite case de amanet.

Din cauza unui astfel de furt, femeia îl dăduse afară din casă, iar acesta dormea pe unde apuca. În ultimele două săptămâni, tânărul fusese găzduit de părinții prietenului său Ștefan Ionuț Labeș, de 21 de ani, unde se instalase împreună cu prietena lui.

Spre sfârșitul săptămânii trecute, într-un moment în care era singur în locuință, Laurențiu Curt a dus la amanet televizorul gazdelor sale. Mai mult, a vândut și telefonul mobil al lui Labeș, însă aparatul a fost recuperat, repede, cu ajutorul polițiștilor.

Îngropat în datorii și fără bani pentru droguri, Laurențiu Curt ar fi primit, vineri, un telefon din partea unui văr, care l-a anunțat că s-a întâlnit cu „mama lui”, într-o stațiune montană. Atunci, băiatul a realizat că vila din Giulești, din care fusese izgonit, este goală.

Nu a vrut să-și ierte fiul

Ca urmare, acesta l-ar fi întrebat pe Ștefan Ionuț Labeș dacă vrea să-l însoțească până la casa părinților săi, pentru a-și lua niște haine. Odată ajunși acolo, Curt a intrat pe fereastră și a ieșit cu cel mai mic dintre cele trei seifuri care se aflau în imobil. În casa de bani se aflau bijuterii, bani și ceasuri din aur în valoare de aproximativ 130.000 de euro.

La scurt timp după înregistrarea reclamației, polițiștii bucureșteni i-au reținut pe ambii băieți, însă numai Laurențiu Curt a fost arestat preventiv. În cazul lui Ștefan Labeș, instanța a respins propunerea de arestare preventivă și a decis cercetarea în libertate, sub control judiciar, în dosarul deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Ștefan Ionuț Labeș ar fi fost lăsat în libertate după ce Curt a recunoscut că nu-i spusese adevărul despre planurile sale. În plus, la percheziția pe care polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au făcut-o la locuința lui Labeș, nu s-a găsit niciunul dintre bunurile furate.

În același timp, bijuteriile, ceasurile și mare parte din bani au fost recuperate de la Laurențiu Curt, care, între timp, ar fi reușit să deschidă seiful respectiv. Cu toate că băiatul este fiul iubitului ei dintr-o relație anterioară și l-a crescut de când era încă foarte mic, femeia a refuzat să-și retragă plângerea și l-a lăsat pe acesta la închisoare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Tzanca Uraganu și Costel Bijou, la căpătâiul lui Corduneanu. Lideri de clanuri de temut, așteptați...
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani