Municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru restaurante, cafenele şi sălile de spectacole

Redactor:
Alisa Ioana
Municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru restaurante, cafenele şi sălile de spectacole

Municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru restaurante, cafenele şi sălile de spectacole. Măsura a fost luată în şedinţa de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform prefectului judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, municipiul Iaşi reintră în scenariul galben pentru restaurante, cafenele şi sălile de spectacole, după ce a intrat în vigoare schimbarea modului de calcul pentru stabilirea ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori.

Aşa cum este deja cunoscut, în funcţie de rata incidenţei dintr-o localitate se stabilesc scenariile cu diferite restricţii impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Conform Hotărârii de Guvern nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând de astăzi, 26 februarie 2021, incidenţele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate. În municipiul Iaşi, rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile este de 1,68 şi conform reglementărilor legale vor intra în vigoare restricţiile caracteristice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri şi sălile de spectacole”, anunţă prefectul.

Astfel, începând de sâmbătă, este permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv cele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, între orele 6.00-23.00.

De asemenea, se deschid cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi sunt permise jocurile de noroc, în condiţii similare.

Sunt în continuare interzise în aer liber spectacolele de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte activităţi şi evenimente culturale.

130 de noi cabinete de vaccinare cu serul produs de Pfizer/BioNTech, deschise de la 1 martie

130 de cabinete noi devin operaţionale la 1 martie pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, aici urmând să fie vaccinate 156.000 de persoane în următoarele 20 de zile. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, anunţă, vineri, autorităţile.

Din data de 1 martie devin operaţionale pentru vaccinarea cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech 130 de cabinete noi. Potrivit RoVaccinare, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet fiind de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie, şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Acţiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până la data de 10 martie, precum şi vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Larisa Iordache, probleme de sănătate! Infecţie la nivelul rinichilor în timpul calificării la Jocurile Olimpice...
Aplicația utilizată de autorități pentru a accesa telefoanele infractorilor a fost spartă. Motivul e cu...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Ofertele eMAG care vin la fix înainte de Paște: catalogul cu cele mai bune reduceri...
Ce a făcut vedeta din „Storage Wars” Brandi Passante după deâspărțirea de Jarrod
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide