Navalnîi bântuie Kremlinul | ARESTAT pentru luare de mită, adjunctul lui Șoigu trăia pe picior mare: „Bolizi, bijuterii, iahturi și vacanțe în Franța”

Navalnîi bântuie Kremlinul | ARESTAT pentru luare de mită, adjunctul lui Șoigu trăia pe picior mare: „Bolizi, bijuterii, iahturi și vacanțe în Franța”
Publicat: 24/04/2024, 12:24
Actualizat: 24/04/2024, 12:28

Timur Ivanov, adjunctul lui Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a fost arestat pentru luare de mită și riscă până la 15 ani de închisoare.

Ivanov a fost plasat, deja, într-un centru de detenție, iar căderea sa survine unei anchete pe care echipa disidentului rus Alexei Navalnîi – mort în închisoare, în luna februarie a acestui an – a declanșat-o încă din anul 2022.

Arestarea preventive a lui Timur Ivanov, un aliat al ministrului Apărării, Serghei Şoigu, este cel mai mare caz de corupţie din Rusia din ultimii ani şi apare în timp ce cheltuielile pentru armată au crescut în plină ofensiva asupra Ucrainei.

Timur Ivanov, în vârstă de 48 de ani, a supravegheat construcția și achizițiile pentru Forțele Armate și a fost legat de reconstrucția de către Rusia a orașului ucrainean Mariupol, ocupat de forțele Moscovei.

„Adjunctul ministrului Apărării al Federației Ruse a fost trimis într-un centru de detenție preventivă”, a declarat serviciul de presă al tribunalelor din Moscova, potrivit The Moscow Times.

Mii de e-mailuri „scurse” de la soția lui Ivanov, Svetlana Maniovich

Mai multe instituții de presă independente ruse au susținut că Timur Ivanov și familia sa au dobândit o avere uriașă prin intermediul contractelor pe care le-au „aranjat” la minister.

În luna decembrie a anului 2022, echipa lui Navalnîi a dezvăluit că a obținut mii de e-mailuri scurse de la soția lui Ivanov, Svetlana Maniovich, care arătau un stil de viață opulent, cu mult peste ceea ce putea acoperi salariul oficial al lui Ivanov

Aceștia au mai dezvăluit că adjunctul lui Serghei Șougu a cheltuit sute de mii de euro pe mașini de lux, bijuterii, haine, petreceri, închirierea de proprietăți premium și iahturi în sudul Franței.

Unele dintre tranzacții au fost direcționate prin terți, inclusiv contractori din Ministerul Apărării, a mai transmis Fundația Navalnîi.

Ivanov ar fi făcut parte dintr-o „conspirație criminală”

Marți, 24 aprilie 2024, adus în instanță, Timur Ivanov, în vârstă de 48 de ani, a stat cușcă de sticlă pentru inculpați ,în uniformă militară.

Instanța a precizat că anchetatorii cred că Ivanov a făcut parte dintr-o „conspirație criminală” pentru a lua „mită la scară deosebit de mare sub formă de servicii imobiliare, în cursul lucrărilor de contractare și subcontractare pentru Ministerul Apărării”.

Nu au fost oferite și alte detalii suplimentare. Judecătorii l-au trimis în arest preventiv pe Ivanov până cel puțin pe 23 iunie. Acesta se află în detenție la renumita închisoare Lefortovo din Moscova, a informat agenția de presă de stat TASS.

Militanții, inclusiv Alexei Navalnîi, au acuzat o „corupție endemică” în Rusia președintelui Vladimir Putin.

„Arestările unor personalități guvernamentale de profil înalt sunt rare în Rusia lui Putin, fiind de obicei rezultatul unor lupte politice interne”, spun analiștii. Activiștii mai spun că sumele uriașe aruncate în ofensiva din Ucraina le-au oferit oficialilor noi oportunități de a se îmbogăți prin acorduri secrete de achiziții.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Atacurile ucrainene cu DRONE și economia de război a Rusiei lui Putin: „Ucraina poate să deterioreze rafinăriile, dar nu ajunge în Urali și Siberia”

Sebastian Kurz, fost cancelar al Austriei, „director” al unei companii energetice controlate de EAU / Legături cu Peter Thiel și cu creatorul PEGASUS

În război cu Putin + Lege marțială, Ucraina nu organizează alegeri prezidențiale: „Propagandiștii Kremlinului vor contesta LEGITIMITATEA lui Zelenski”

Germania, Franța și Polonia: „Pentru ca în Europa să fie pace, IMPERIALISMUL RUS trebuie oprit. Acest moment poate defini viitorul copiilor noștri”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord