Netflix impune vaccinarea obligatorie pentru actorii și personalul de pe platourile de filmare

Netflix impune vaccinarea obligatorie pentru actorii și personalul de pe platourile de filmare
Foto: Pixabay
Publicat: 29/07/2021, 21:30

Netflix a adoptat în Statele Unite un nou protocol pentru a lupta contra pandemiei: pentru a putea lucra, actorii şi membrii echipelor de producţie sunt obligați să fie vaccinaţi contra Covid-19. Mai multe filmări sunt în mod regulat întrerupte din cauza persoanelor testate pozitiv, iar măsura vine pentru a crește nivelul de securitate pe platourile de filmare.

Această decizie vine ca urmare a unui acord între mai multe studiouri mari şi sindicate din industria divertismentului, potrivit site-ului Deadline.

Prin urmare, decizia cuprinde diferite măsuri la filmări, cu scopul de a evita riscuri de contaminare. Printre acestea, impunerea vaccinului pentru unii angajaţi.

Mai multe filmări sunt în mod regulat întrerupte din cauza persoanelor testate pozitiv. Ultimele au inclus „Mission Impossible 7”, care în ciuda vigilenţei lui Tom Cruise au fost întrerupte în iunie, sau „House of the dragon”, spin-off din „Game of Thrones”, şi serialul „Bridgerton”.

Netflix a anunțat recent că va include jocuri video ca parte a pachetelor de abonament, fără costuri suplimentare, anunţă BBC.

Într-o scrisoare adresată investitorilor, compania a spus că se află în primele etape ale acestei extinderi, iar mai întâi platforma va oferi jocuri pentru mobil.

Acţiunile Netflix au scăzut după ce compania a ratat ţinta de abonamente.

Compania din California a declarat că se aşteaptă să înregistreze 3,5 milioane de clienţi noi în cele trei luni până la sfârşitul lunii septembrie – mai puţin 5,86 milioane, estimaţi de analişti.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase