Boala misterioasă care a ucis zeci de copii în Africa. Victimele, care nu aveau mai mult de 8 ani, intrau brusc în stare de rigiditate şi începeau să vomite

Boala misterioasă care a ucis zeci de copii în Africa. Victimele, care nu aveau mai mult de 8 ani, intrau brusc în stare de rigiditate şi începeau să vomite
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 26/01/2023, 22:19
Actualizat: 26/01/2023, 22:26

Doisprezece copii au murit, din decembrie 2022 până acum, într-un sat din centrul Coastei de Fildeş, din cauza unei boli misterioase, potrivit unor surse locale. Este vorba de satul Kpo-Kahankro, situat la câţiva kilometri de oraşul Bouaké.

„Au fost înregistrate şase decese în decembrie 2022, trei decese pe 20 ianuarie şi alte trei joi, ceea ce aduce numărul total de decese la doisprezece. Vârsta victimelor variază între 1 şi 8 ani”, a declarat Paul Kouassi, presedintele unei asociaţii de tineret din sat, care a mai precizat că victimele intră brusc în stare de rigiditate şi încep să vomite, scrie Agerpres.

François Kouakou Guié, un locuitor al satului care, joi, şi-a pierdut nepoata în vârstă de doar 18 luni, le-a cerut autorităţilor să găsească „originea acestui rău” şi „să-i pună capăt”.

„Nu ştim ce se întâmplă. Guvernul a prelevat probe de la primele corpuri în decembrie şi încă aşteptam rezultatele. După cele trei decese de joi, pacienţi au fost din nou transferaţi la Spitalul Universitar din Bouaké”, a mai spus Kouassi.

Mai mulţi copii bolnavi din satul respectiv au fost internaţi, joi, la spitalul din Bouaké, a confirmat pentru AFP o sursă din spital, care a dorit să rămână anonimă.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase