O familie a fost atacată cu o macetă și o rangă de tânărul cu care se judeca, chiar în fața Tribunalului Galați. Cum au reacționat forțele de ordine

O familie a fost atacată cu o macetă și o rangă de tânărul cu care se judeca, chiar în fața Tribunalului Galați. Cum au reacționat forțele de ordine
Sursa: Jandarmeria Galați
Publicat: 14/10/2022, 13:28

Membrii unei familii de justițiabili din Galați care au mers la Tribunal pentru a cere un ordin de protecție împotriva unui tânăr au fost atacați chiar de acesta și alte două persoane, la ieșirea din instanță.

Incidentul violent a avut loc joi, după prânz, în fața Tribunalului Galați, iar jandarmii de la Palatul de Justiție au intervenit imediat și au solicitat ajutorul colegilor lor, potrivit reprezentanților Jandarmeriei Galați. Acesta s-a produs în afara Palatului de Justiție, după terminarea unei audieri privind introducerea unui ordin de protecție pe numele unuia dintre agresori.

Doi dintre presupușii atacatori au fost prinși, dar al treilea a reușit să fugă fiind totuși identificat. Potrivit jandarmilor, tinerii au vârste cuprinse între 14 și 16 ani.

Conflict spontan

„Joi, 13 octombrie, în jurul orei 14:00, jandarmii care asigură ordinea publică și paza Palatului de Justiție din Galați au fost sesizați de către o femeie că în fața instituției se produce o altercație între mai multe persoane. La vederea jandarmilor, un tânăr a fugit spre strada Brăilei, iar alte două persoane implicate în incident au fost imobilizate de oamenii legii și conduse în incinta Palatului. Pentru a se preîntâmpina un alt incident, a fost solicitat și sprijinul echipajului de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați”, a transmis Jandarmeria Galați.

În urma controlului corporal, asupra uneia dintre persoanele implicate în incident, un tânăr în vârstă de 16 ani, din Galați, a fost găsită o macetă cu lungimea de 70 cm și lama de 52 cm. Totodată, una dintre persoanele amenințate de către grupul de tineri le-a indicat jandarmilor locul unde a fost aruncată de către aceștia o rangă din fier, cu lungimea de 130 de centimetri.

„De față s-a aflat familia persoanei care a solicitat măsură de protecție, avocatul acesteia, persoana vizată de măsură, membrii de familie și prietenii acestuia. Între ei s-a iscat un conflict spontan, iar intervenția promptă a zădărnicit acțiunea agresivă a tinerilor”, au precizat jandarmii.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. La întocmirea actelor de sesizare a fost prezent și tatăl minorului în vârstă de 14 ani. Tânărul care a fugit de la fața locului a fost identificat de jandarmi ca fiind persoana asupra căreia s-a dispus măsură de protecție, iar polițiștii continuă cercetările.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase