O familie din Ucraina a încercat să intre în România cu peste 1,6 milioane dolari și 50.000 euro nedeclarați. Poliția de frontieră a sesizat procurorii (GALERIE FOTO)

Publicat: 13/03/2022, 21:21

Poliția de Frontieră a descoperit peste 1,6 milioane dolari și 50.000 euro nedeclarați în autoturismul a doi cetățeni ucraineni, soț și soție, care încercau să treacă granița pe la Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Polițiștii români au reținut atât sumele nedeclarate, cât și mai multe ceasuri și bijuterii de lux și au sesizat unitatea de parchet competentă.

„În data de 12.03.2022, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în Romania doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra vehiculului.

În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro).

În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, bunurile si sumele în valută fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase