O femeie însărcinată a murit la Spitalul Judeţean Bacău la 24 de ore de la internare. Partenerul acuză medicii că au ignorat durerile acesteia

O femeie însărcinată a murit la Spitalul Judeţean Bacău la 24 de ore de la internare. Partenerul acuză medicii că au ignorat durerile acesteia
Publicat: 02/04/2024, 17:33

Tragedie la Spitalul Județean Bacău, unde o femeie în vârstă de 38 de ani, însărcinată în 16 săptămâni, prin fertilizare în vitro, a decedat la 24 de ore de la internare. Partenerul acesteia acuză medicii din cadrul instituției că au pus durerile pe seama unei tulburări psihice. 

Reprezentanții Spitalului Județean Bacău au declarat că femeia a ajuns la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău în dimineaţa zilei de 15 martie, la ora 6:30, în urgenţă. Acesta a fost consultată de medicul de gardă, atât clinic, cât şi ecografic şi i s-a pus diagnosticul de sarcină oprită din evoluţie.

„Pacienta nu ştia acest diagnostic, fusese evaluată de medicul care urmărea sarcina în privat, în urmă cu 48 de ore, când examenul a arătat sarcină normală. Cu o zi înainte s-a simţit rău şi s-a consultat cu medicul care urmărea sarcina şi i-a spus să ia două-trei tablete, dacă nu se ameliorează starea, să se prezinte în Urgenţă. În Urgenţă a venit însoţită de soţ, cu stare generală relativ bună, şi a acuzat febră, cefalee şi mialgii”, a declarat pentru News.ro directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Aurelia Ţaga.

Pacienta a fost internată a rămas internată pe sectorul septic, întrucât venise cu febră. S-a solicitat un examen de terapie intensivă al maternităţii, medicul recomandând tratament.

„Spre amiază, starea pacientei s-a agravat, în sensul că au apărut dureri abdominale accentuate, în etajul superior, cu stare de agitaţie şi cu alterarea stării generale. S-a întrunit comisia de medici – doi medici ginecologi şi un ATI-st – au examinat din nou această pacientă şi au solicitat examen de chirurgie generală, examen care s-a concretizat după ce s-a făcut radiografie pulmonară care a infirmat ca sursă a febrei o patologie pulmonară şi o ecografie abdominală care a recomandat o laparoscopie diagnostică. Pacienta a rămas la Chirurgie generală, echipa operatorie a fost completată şi de medicul ginecolog care a examinat pacienta. În timp ce s-a efectuat laparoscopia diagnostică medicul ginecolog s-a consultat cu un profesor de Obstetrică-ginecologie din Centrul Universitar Iaşi pentru a lua cea mai bună decizie. Între timp, a avut loc avortul spontan şi nu a mai fost nevoie de intervenţie pe sfera genitală”, a precizat reprezentanta spitalului.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Aurelia Ţaga a menționat că investigaţiile periodice au arătat o „evoluţie fulminantă”, cu un prognostic ATI sever, în condiţiile în care femeii i-a scăzut mult PH-ul organismului, iar analizele privind lactatul şi bicarbonatul erau în afara limitelor normale

„Aceste trei analize au arătat o evoluţie de gravitate, pacienta a primit tratament şi monitorizare, iar la ora 2:00 în noaptea de 15 spre 16 a instalat primul stop cardio-respirator, iar la ora 6:30 spre 7:00 a instalat al doilea stop cardio-respirator, care nu a mai putut fi resuscitat”, a precizat Aurelia Ţaga.

Partenerul gravidei decedate lansează acuzații grave

Partenerul femeii, Ovidiu Pruteanu, a declarat pentru Digi24 că medicii au ignorat durerile semnalate de aceasta.

„Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a spus bărbatul la Digi24.

Directorul spitalului neagă acuzațiile. Poliția a pornit o anchetă

Directorul instituției, unde gravida și-a trăit ultimele clipe de viață, a respins această ipoteză.

„Noi, din ancheta pe care am făcut-o cu medicii, nu s-a pus această problemă, comisia de ginecologi s-a întrunit pentru a stabili ce este mai bine de intervenit şi s-a stabilit că pe febră şi pe un uter în suferinţă nu se intervine în urgenţă, deci nu am cunoştinţă de astfel de afirmaţii”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Ea a precizat însă că poliția a deschis o investigație privind decesul femeii.

„În prezent este o anchetă penală desfăşurată de Poliţia Bacău, Medicina Legală a efectuat necropsia şi a emis un certificat constatator al decesului şi sunt recoltate probe care au fost trimise la Institutul de Medicină legală din Iaşi. (…) A fost o evoluţie fulminantă spre gravitate din primele rezultate ale anchetei, nu cauza ginecologică a fost cauza către această evoluţie. Diagnosticul medicului legist a fost şoc toxico-septic, coagulare intravasculară diseminată şi sarcină oprită din evoluţie”, a declarat Aurelia Țaga.
FOTO: Pexels

CITEȘTE ȘI:

Nu îi pare RĂU! Declarația-șoc a bărbatului din Capitală care și-a ucis angajata gravidă cu drujba

„Jason de România”, crimă oribilă în Capitală. Un dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 a atacat cu drujba o femeie

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?