O nouă creșă inaugurată. Primarul Robert Negoiță: “Pregătim un amplu proiect pentru școlile din Sectorul 3”

Publicat: 07/06/2022, 17:38

Robert Negoiță – primarul Sectorului 3 – a inaugurat marți noua creșă ”Trapezului”, situată pe Aleea Prevederii nr. 6. Edilul a oferit jurnaliștilor prezenți date despre noua construcție și a asigurat părinții că aceasta va putea primi copiii începând cu această toamnă.

Exista un corp de clădire în respectiva locație, a explicat primarul Robert Negoiță, dar era vorba despre unul vechi, ”care stătea să cadă”. Acum, noua grădiniță are circa 3.000 de metri pătrați.

Costurile s-au ridicat la 14 milioane de lei, a mai precizat primarul Sectorului 3 al Capitalei, iar capacitatea creșei este de peste 250 de antepreșcolari.

“Aici era un corp mic și foarte vechi care, conform expertizei, stătea să cadă și pe care l-am demolat. Iată-ne aici în fața acestei clădiri noi, de capacitate mult mai mare față de cea veche. Vorbim despre o clădire de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Costurile au fost de aproximativ 14 milioane de lei, cu finanțare din fonduri locale.

În această sumă sunt incluse și amenajările din curte, utilitățile nu doar clădirea. Capacitatea creșei este de peste 250 de antepreșcolari. Din toamnă, personalul creșei va fi gestionat de Ministerul Educației și tot atunci vom deschide creșa pentru cei mici“, a precizat Primarul Sectorului 3.

Primarul Robert Negoiță a inaugurat noua creșă ”Trapezului”

Nou proiect pentru toate școlile din sector

Edilul a adăugat și faptul că primăria are un proiect prin care școlile din Sectorul 3 vor fi extinse ca suprafață.

“De altfel, avem un proiect care privește și extinderea școlilor din Sectorul 3 cu fonduri europene. Noi am reabilitat în urmă cu câțiva ani toate școlile pe care le avem în administrare, dar prin acest proiect el vor căpăta o suprafață mai mare și le vom aduce la un nivel mult superior”, a mai spus primarul.

Când se pot face înscrierile

Creșa va găzdui copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani,  care vor putea fi înscriși în cele 17  grupe noi.

Înscrierea copiilor la creșa „Trapezului” pentru anul școlar 2022-2023,  se va desfășura, exclusiv online prin aplicația disponibilă pe site-ul www.dgaspc3.ro, în perioada 20-24 iunie 2022.

Creșa „Trapezului” are ca misiune asigurarea de servicii de îngrijire și de supraveghere a copiilor care o frecventează şi dezvoltarea de programe adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor acestora.

Creșa este amenajată și dotată după ultimele standarde europene, oferind copiilor cetățenilor Sectorului 3 servicii de îngrijire și educație timpurie de calitate.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult