Primăria Sectorului 3, proiect major de infrastructură. Robert Negoiță: ”Pasajul rutier nou, la ieșirea spre A2, va fluidiza circulația dinspre București către Constanța”

Primăria Sectorului 3, proiect major de infrastructură. Robert Negoiță: ”Pasajul rutier nou, la ieșirea spre A2, va fluidiza circulația dinspre București către Constanța”
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3
Publicat: 19/04/2022, 17:36
Actualizat: 19/04/2022, 17:37

Primăria Sectorului 3 a demarat un proiect major de infrastructură. Este vorba despre  construirea unui pasaj rutier suprateran în zona intersecției bulevardului Theodor Pallady cu Drumul între Tarlale, din apropierea ieșirii pe Autostrada A2.

Robert Negoiță – primarul Sectorului 3 – a declarat că momentul este unul important, după ce obținerea avizelor necesare demarării proiectului a durat peste doi de zile.

Viitorul pasaj rutier va fluidiza circulația dintre București și Constanța, mai spune edilul, iar Drumul între Tarlale va avea patru benzi de circulație.

”Este un moment foarte important. Astăzi am demarat lucrările de  construire a podului situat la intersecția bulevardului Theodor Pallady cu Autostrada A2 și  Drumul între Tarlale. De mai bine de doi ani încercăm să obținem avizele necesare demarării acestui proiect care va fluidiza circulația dinspre oraș către Constanța. Totodată, Drumul între Tarlale va avea patru benzi astfel încât din partea de nord a Bucureștiului se va putea ajunge foarte ușor la Autostrada A2”, a precizat primarul Robert Negoiță.

Un pasaj mai mult decât necesar

Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran care va fi amplasat central, între sensurile de circulație existente. Amenajarea la sol va cuprinde, în principal, restructurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare.

De asemenea, prin acest proiect este propusă și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Theodor Pallady cu strada Balta Albina, pentru a asigura o fluență maximă a traficului către și dinspre Autostrada A2.

Pasajul și zona sensului giratoriu de sub acesta vor fi prevăzute cu instalații de iluminat stradal și pietonal nou proiectat, utilizând corpuri de iluminat echipate cu surse de lumină cu module cu LED, cu capacități de conectivitate și comunicare performante, având la bază criteriul de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public.

Cât costă investiția și cine va fi constructorul pasajului

Valoarea totală a acestei investiții este de 37.729.258,60 lei.

Dintre aceștia, 17.000.000 lei reprezintă fonduri atrase de la bugetul de stat, prin programul național Anghel Saligny (n.red. – are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale; se desfășoară în perioada 2021-2028).

Lucrările vor fi realizate de societatea de construcții a Primăriei Sectorului 3 , ALGORITHM RESIDENTIAL S3 S.R.L.

Primăria Sectorului 3 are în plan – în curând – demararea de lucrări de construcții la încă trei pasaje rutiere ce vor ameliora semnificativ traficul în punctele de maximă aglomerație ale Sectorului 3.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase