O turistă din Cehia A MURIT în Thasos, sub ochii a patru români care încercau s-o resusciteze. „A ieșit pe picioarele ei din apă și s-a prăbușit”

O turistă din Cehia A MURIT în Thasos, sub ochii a patru români care încercau s-o resusciteze. „A ieșit pe picioarele ei din apă și s-a prăbușit”
FOTO - kavalanews.gr
Publicat: 27/06/2023, 18:47
Actualizat: 27/06/2023, 19:08

O turistă din Cehia a murit, marți, pe o plajă de pe insula grecească Thasos după ce i s-a făcut rău când a ieșit din apă. Patru români aflați în zonă au încercat s-o resusciteze pe femeie, fără succes, timp de 40 de minute. Ambulanța chemată în ajutor a venit abia după 51 de minute.

Un medic privat a fost chemat la fața locului, pentru a declara decesul femeii, în vârstă de aproximativ 45-50 de ani, iar ambulanța sosită după aproape o oră a preluat trupul acesteia pentru necropsie, potrivit presei locale.

După acest incident, mulți turiști străini au reacționat deja pe rețelele de socializare și au raportat că dețin asigurări medicale private, dar acestea sunt inutile, deoarece există doar o singură ambulanță pe insulă. De altfel, aceasta este a doua victimă printre turiști (inclusiv o româncă) și a patra victimă din Grecia, de la începutul lunii iunie, din cauza întârzierii ambulanței.

„Îmi pare foarte rău pentru haosul nostru. Vrem turism la prețuri de nivel Dubai și avem facilități de țările în curs de dezvoltare. Îmi pare rău! Sper la un tratament mai bun”, a comentat o localnică.

Un alt utilizator a scris că femeia a avut puls timp de 30-40 de minute și că atunci când a ajuns ambulanța era deja prea târziu.

Unul dintre românii care au încercat resuscitarea femeii a povestit, într-un comentariu la o postare de pe Forum Thasos, cum au decurs lucrurile.

„Bună ziua, am fost una dintre persoanele care a încercat resuscitarea acestei doamne din Cehia. A ieșit pe picioarele ei din apă, s-a prăbușit și imediat câțiva români și 2 doamne (nu știu exact naționalitatea lor), am încercat timp de cel puțin 40 minute măsurile de resuscitare, dar fără succes”, a scris bărbatul.

În acest context, turiștii români fac apel – tot pe grupul de Facebook Forum Thasos – către autoritățile locale și naționale din Grecia pentru condiții medicale decente în destinațiile turistice care sunt pline de turiști:

  • „Am fost informat prin mesaj privat că o persoană din Republica Cehă a murit pe plaja din zona Astris. Solicit din nou autorităților locale și naționale din Grecia, așa cum au făcut în 2021, să asigure servicii medicale decente în insulele pline de turiști. Este ireal cum singura ambulanță de pe insulă sosește după 30 km și 51 de minute, doar pentru a găsi moartea”;
  • „Dacă solicitările mele repetate până acum nu au primit încă un răspuns oficial, poate acum, că este prea târziu, se va face ceva și putem evita astfel de tragedii între localnici și turiști. Nu cunosc cauza exactă a decesului, dar probabil că dacă ar fi existat o altă ambulanță în Potos sau Kinyra, femeia ar fi fost în viață acum. Vă rog pe toți: Aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Achiziționați o asigurare de sănătate”.
Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×