O ursoaică și puii ei au intrat într-un restaurant, la Băile Tușnad: „Așa nu se mai poate”

O ursoaică și puii ei au intrat într-un restaurant, la Băile Tușnad: „Așa nu se mai poate”
Foto: video Antena 3
Publicat: 18/07/2021, 13:45
Actualizat: 18/07/2021, 14:12

O ursoaică și puii ei au năvălit într-un restaurant, sâmbătă seară, la Băile Tușnad. Ursoaiaca, urmată de puii ei, a distrus un restaurat, după ce a reușit să distrugă gardul electric amplasat, de 12 volți. 

Un locuitor din Băile Tușnad, care a relatat întregul incident pentru Antena 3, a făcut o solicitare către ministrul Mediului să reloce urșii.

„S-a produs un dezastru foarte mare. Cel care este venit din Pitești și închiriază restaurant s-a speriat. S-a încuiat în cameră pentru că nu a avut curaj să iasă. Urșii nu au intrat niciodată în casa lui. Problema este că el a închis restaurantul seara, după ce au plecat toți turiștii, a pus gardul electric. Pur și simplu au spart gardul electric care este de 12 volți. A distrus frigiderele, congelatoarele și ceea ce era pregătit dimineață pentru o rezervare. Au făcut praf tot pe acolo. (…) Am trimis o solicitare către domnul ministru ca să trimită măcar ceva pentru județul nostru, cineva care să reloce urșii. Așa nu se mai poate”.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Sute de localnici din Băile Tușnad au participat vineri, 9 iulie, la un marș prin care au dorit să semnaleze situația urșilor prezenți în stațiune în fiecare zi.