Un înalt oficial ucrainean a anunțat următoarea țară pe care Putin a pus ochii. Este vorba de un membru NATO

Un înalt oficial ucrainean a anunțat următoarea țară pe care Putin a pus ochii. Este vorba de un membru NATO
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 13/03/2022, 17:05
Actualizat: 14/03/2022, 15:33

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, susține că Lituania, stat membru NATO, va fi următoarea țară pe care Rusia dorește să o cucerească dacă va reuși să câștige războiul din Ucraina. El spune că informațiile le are de la serviciile secrete.

„Următoarea țară pe care Putin vrea să o preia dacă va câștiga războiul cu Ucraina va fi Lituania. Pe urmă vor fi alte state baltice și apoi se pot îndrepta spre Polonia”, a spus Danilov, potrivit Radio Svoboda, citat de stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, totul depinde de cum va reacționa NATO, căreia i-a transmis mesajul: „Dacă nu vreți să luptați, o să luptăm singuri. Dar dați-ne armament modern cu care să putem să distrugem invadatorul. Este singurul lucru pe care îl cerem”.

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, avertizase și el – recent – că Rusia „are alte planuri dacă va învinge Ucraina”. În opinia sa, Rusia intenționează să atace alte foste republici sovietice dacă va ieși victorioasă.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, l-a atenţionat – luni -pe secretarul american de stat Antony Blinken că preşedintele rus Vladimir Putin „nu se va opri în Ucraina”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase