Oficiali ai Pentagonului sugerează că o navă-mamă EXTRATERESTRĂ ar putea trimite sonde pe Pământ

Oficiali ai Pentagonului sugerează că o navă-mamă EXTRATERESTRĂ ar putea trimite sonde pe Pământ
Clădirea Pentagonului. Foto ilustrativ/ Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/03/2023, 18:28
Actualizat: 21/03/2023, 18:49

Doi înalți oficiali ai Pentagonului sugerează că o navă-mamă extraterestră ascunsă în sistemul nostru solar ar putea trimite sonde pe Pământ, scrie radiodifuziunea belgiana RTBF. Un document publicat de Sean Kirkpatrick, directorul Biroului de Rezolvare a Anomaliilor pe toate domeniile (AARO) al Pentagonului, și Abraham Loeb, președintele departamentului de astronomie al Universității Harvard indică prezența în apropierea planetei noastre a unui obiect interstelar artificial  cu o activitate interesantă.

Documentul ar putea face „mult zgomot” în zilele următoare, relatează RTBF. Într-adevăr, documentul (raportul este „under review”, în sensul că mai sunt de parcurs anumite etape înainte de a fi adoptat oficial de Pentagon) indică faptul că am putea avea pe Pământ astăzi sonde provenite de la extratereștri care ne observă.

Fenomene aerospațiale neidentificate care sfidează fizica

Raportul ia ca exemplu fenomene aerospațiale neidentificate care până acum depăşesc capacităţile noastre tehnologice. Dar asta nu este tot, conform experților, ei chiar sfidează legile fizicii fundamentale. De exemplu, UAP-urile pe care le vedem pe apa sau mișcându-se pe videoclipurile armatei americane nu au comportamentul așteptat de la oamenii de știință. „Frecarea UAP cu aerul sau apa înconjurătoare ar trebui să genereze o minge de foc optic strălucitor, o carcasă de ionizare și o coadă – implicând semnături radio”, explică ei în raport.

Prin urmare, sondele extraterestre ar putea fi o explicație…

„Un obiect interstelar artificial ar putea fi o navă-mamă care eliberează multe sonde mici în trecerea sa apropiată către Pământ, o construcție operațională nu prea diferită de misiunile NASA”, spune raportul de la AARO, un organism creat în iulie 2022, o ramură a Pentagonului responsabilă de urmărirea obiectelor neidentificate pe cer, sub apă, în aer și în spațiu. „Aceste „semințe de păpădie” ar putea fi separate de ambarcațiunea mamă prin atracția gravitațională a Soarelui sau prin manevrabilitate [tehnologică], mai notează raportul.

Raportul analizează o descoperire făcută datorită telescoapelor programului Pan-STARRS în 2017. Aceste telescoape au fost înființate ca urmare a solicitării din 2005 a Congresului american către NASA de a găsi 90% din toate obiectele mai mari de 140 de metri care trec pe lângă Pământ. Telescoapele au reperat Oumuamua. Un obiect interstelar care a stârnit multe discuții și ar putea face să ne gândim la o navă extraterestră. Dar ceea ce dezvăluie raportul este că cu șase luni înainte ca Oumuamua să se apropie de Pământ, un meteor interstelar de un metru, IM2, s-a prăbușit pe planeta noastră. A avut aceeași viteză și formă ca Oumuamua, după cum explică New York Post.

„Cu un design adecvat, aceste sonde minuscule ar ajunge la Pământ sau la alte planete din sistemul solar pentru explorare, pe măsură ce ambarcațiunea-mamă trece într-o fracțiune din separarea Pământ-Soare – la fel ca „Oumuamua”, continuă autorii .

„Este posibil ca astronomii să nu observe „spray-ul” de la mini-sonde, deoarece nu reflectă suficientă lumină solară pentru ca telescoapele existente să le observe. ”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O femeie a comandat o cafea în centrul Vienei fără să se uite în meniu....
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
S-a dat legea aşteptată de aceşti români, de la 1 iunie 2023. Cresc salariile şi...
O tehnologie IEFTINĂ tocmai a stabilit UN RECORD de eficiență
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ȘOC TOTAL în România: Patriarhul DANIEL...
Incredibil! A furat un milion de euro de la clienții CEC Bank, dar a scăpat!
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării...