Oficialii ruși vorbesc despre integrarea zonelor ucrainene ocupate în Federația Rusă

Oficialii ruși vorbesc despre integrarea zonelor ucrainene ocupate în Federația Rusă
sursa foto: vestikavkaza.ru
Publicat: 01/06/2022, 18:13

Mai mulți oficiali ruși au vorbit despre integrarea în Federația Rusă a zonelor ocupate de Rusia în Ucraina. Serghei Tsekov, membru al Consiliului Federației, a declarat că anul acesta ar putea fi organizate referendumuri în Kherson și Zaporojie.

Forțele rusești ocupă o mare parte din Kherson, unde luptele continuă, și o parte din regiunea Zaporojie.

„Cred că toate teritoriile controlate de Rusia au șanse foarte mari de a fi reunite cu Federația Rusă. Acestea sunt inițial teritorii rusești „, a declarat Tsekov.

Kherson a fost anexat de Rusia țaristă la sfârșitul secolului al XVIII-lea, dar face parte din Ucraina de la independența din 1991.

Un alt membru al Consiliului Federației, Andriy Turchak, a declarat că regiunea Kherson și teritoriile eliberate ale republicilor Luhansk și Donețk vor deveni parte a Rusiei. Dar, în același timp, el a spus că decizia va fi luată chiar de locuitorii acestor regiuni.

„Un referendum ar trebui organizat de îndată ce situația este pregătită pentru acest lucru, de îndată ce bombardamentele încetează și apare o zonă de securitate”, a declarat Turchak, un membru important al partidului de guvernământ Rusia Unită. „Sunt sigur că și locuitorii din Zaporojie își vor exprima opinia în sprijinul unei astfel de decizii”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult