Oficialul OMS, Hans Kluge, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis. “România este un exemplu pozitiv în regiune”

Redactor:
Florentina Dinu
Oficialul OMS, Hans Kluge, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis. “România este un exemplu pozitiv în regiune”
Directorul regional al OMS, Hans Kluge, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis. Foto: Twitter/ Klaus Iohannis

Dr. Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a fost decorat, miercuri, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Cotroceni.

Directorul regional al OMS, Hans Kluge, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis

Directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge a fost decorat, miercuri, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, de președintele României, transmite Administrația Prezidențială.

Oficialul OMS se află în România înt-o vizită pentru a verifica modul în care se desfășoară campania de vaccinare împotriva COVID-19.

„Covid-19 a zguduit țările până în centrul lor, impactul se va resimți luni și ani de zile de acum încolo. Sunt necesare abordări multidisciplinare și sprijin suplimentar din partea comunităților și sistemelor de sănătate și asigurări sociale. La nivel global, au rămas milioane de oameni care suportă costurile în termeni de bunăstare emoțională, socială și economică.

“România este un exemplu pozitiv în regiune

“România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare şi oportune la timp, astfel încât să se poată gestiona această stare de urgenţă fără precedent. În ciuda faptului că această pandemie ridică în continuare probleme, România a reuşit foarte bine să îşi arate capacitatea instituţională, solidaritatea comunităţii şi devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate, a spus oficialul OMS

Înaintea înmânării Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, președintele Klaus Iohannis a susținut o alocuțiune în cadrul ceremoniei de miercuri

Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța cooperării și solidarității întregii societăți internaționale în fața unei pandemii de asemenea amploare.

”Rolul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății este esențial în acest demers”,a spus președintele Klaus Iohannis.

”Criza sanitară și umanitară pe care o traversăm ne-a dovedit tuturor că amenințările de tipul COVID-19 nu țin cont de granițe și că în fața lor suntem cu toții vulnerabili. Sistemele și societățile noastre trebuie să fie bine pregătite pentru a face față provocărilor emergente. Dar acest lucru necesită timp, coordonare și un angajament susținut la cel mai înalt nivel pentru a reduce impactul negativ al potențialelor viitoare pandemii”, a declarat șeful statului.

Președintele a mai spus că România a susținut candidatura lui Hans Kluge, pentru această înaltă poziție strategică, luând în considerare vasta experiență în domeniu și faptul că prioritățile de mandat subliniate în Noul program de lucru răspund unei viziuni pe care România și-o dorește pentru viitorul OMS și pentru sănătatea cetățenilor europeni.

Sunt încrezător că, prin exemplul personal, veți susține o Organizație regională puternică, orientată către excelență, capabilă să ofere în timp util expertize de încredere și relevante pentru toate statele membre din regiune. (…) Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veți contribui la consolidarea rolului Europei și al întregii Organizații la sănătatea globală.  România a susținut nu doar un profesionist desăvârșit, dar și un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc, un bun prieten care a sprijinit eforturile de reformare ale sistemului românesc.  Îmi exprim speranța că, pe viitor, vom valorifica solida relație de încredere pe care am construit-o, astfel încât să creștem calitatea și accesibilitatea serviciilor de sănătatea spus președintele Klaus Iohannis.

Directorul Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, și-a anunțat miercuri, 7 aprilie, vizita la centrele de vaccinare organizate în Complexul ROMEXPO, la invitația conducerii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID (CNCAV).

După vizitarea acelor centre, Hans Kluge va face declarații de presă în holul Pavilionului Central de la ora 18.00.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
A murit cea mai bătrână persoană din Statele Unite. Avea 116 ani şi 108 strănepoţi
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Monica Pop face scandal. Ce a observat medicul român: nu a iertat pe nimeni
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×