Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost dat în urmărire de Poliția Română. El fusese condamnat, iar, la închisoare, după liberarea condiționată

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost dat în urmărire de Poliția Română. El fusese condamnat, iar, la închisoare, după liberarea condiționată
Publicat: 22/01/2022, 14:07

Inspectoratul General al Poliției Române l-a dat în urmărire pe Ioan Neculaie, după ce nu a fost găsit pentru a pune în executare o pedeapsă cu închisoarea, pronunțată vineri de o instanță din Brașov. 

Omul de afaceri Ioan Neculaie, fostul patron al FC Brașov, este pe lista cu persoane urmărite a Poliției Române. Născut și cu domiciliul în Codlea, județul Brașov, el a fost condamnat, vineri, 21 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și muniților, dar nu a fost găsit pentru mandatul de executare a pedepsei, potrivit datelor publicate pe site-ul IGPR.

Omul de afaceri nu este la prima condamnare pentru această infracțiune. În iunie 2018, el fusese liberat condiționat după ce a executat aproximativ șase luni din pedeapsa de doi ani de închisoare. Curtea de Apel Brașov a anunlat liberarea condiționată de atunci și a recalculat pedeapsa aplicabilă, conform hotărârii publicate pe portalul instanțelor.

Prins la graniță la condamnarea anterioară

Ioan Neculaie fusese prins în noiembrie 2017 la Giurgiu, în timp ce încerca să treacă granița. Fostul patron al FC Brașov era căutat pentru a fi dus în arestul poliției Brașov, după ce Curtea de Apel a dat o sentință de doi ani de închisoare cu executare, pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

La acea dată a fost închis pentru că, în timp ce se afla la vânătoare, a tras câteva focuri de armă spre cauciurile mașinii sale, nervos pe șoferul său.

După ce a ieșit din închisoare, în 2019, Ioan Niculaie a decis să-și schimbe aspectul fizic radical: și-a injectat botox, a scăpat de riduri, și-a vopsit părul și și-a lăsat barbă. La 62 de ani, Niculaie nu mai seamăna deloc cu bărbatul din urmă cu doi ani, scria presa sportivă, care a publicat o imagine de pe rețelele de socializare.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase