Operațiunea-școală antidrog „Tobele”. Patru membri ai clanului Văncică din Bucureşti, reţinuţi de DIICOT. Captură de peste 4 kilograme de heroină

Publicat: 09/09/2021, 21:12

Patru membri ai clanului Văncică din Bucureşti au fost reţinuţi miercuri de procurorii DIICOT. În urma percheziţiilor din ultima săptămână au fost ridicate peste 4 kilograme de heroină şi peste 80.000 de euro. Anterior, trei inculpaţi, care au fost prinşi în flagrant de procurori, au fost reţinuţi şi puşi sub arest preventiv pentru 30 de zile.

Operatiunea „TOBELE” a fost instrumentata de politistii antidrog din capitala timp de un an, fiind încă o acțiune de succes. Ancheta a început de la micii dealeri de heroină la bilă din Ferentari și a ajuns la cei mai mari furnizori de heroina din Turcia.

Astfel a fost închis cercul probatoriu intr-o cauza cunoscuta cu denumirea de *operatiune- scoala in domeniul antidrog. *

„La data de 08.09.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au comercializat heroină, către consumatori de pe raza municipiului Bucureşti, în cantităţi de 1 – 5 grame, cu sume cuprinse între 200 de lei/gram şi 1.000 de lei punguţa de 5 grame”, informează DIICOT.

Drogurile erau achiziţionate de către inculpaţi, de la alţi traficanţi care la rândul lor le procurau de pe teritoriul Turciei. Miercuri, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 200 de grame de heroină, suma de 3.500 de lei, despre care există indicii rezonabile că provin din activităţi de trafic de droguri, precum şi 3 cântare folosite pentru porţionarea drogurilor.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpaţi reţinuţi urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Anterior, la data de 04.08.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui număr de 3 inculpaţi, în timp ce efectuau o tranzacţie de droguri, urmată de o percheziţie domiciliară, în urma căreia au fost identificate opt pachete de formă dreptunghiulară, învelite succesiv cu bandă adezivă de culoare maro, ce conţineau cantitatea de aproximativ 4 kilograme de heroină, precum şi suma de 80.000 de euro ce reprezenta contravaloarea drogurilor ce urmau a fi tranzacţionate.

La data de 06.08.2021, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpaţi prinşi în flagrant, pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Reteaua avea doua componente principale, fapt pentru care finalizarea operatiunii a fost realizată in doua etape principale:

1.Componenta transnaționala:

Heroina, in cantități mari (zeci de kilograme) era procurata din Turcia, transportată pe cale rutieră și introdusă in țara, disimulată in componentele autovehiculelor.

Coordonatorii acestei componente au fost prinși in flagrant in ziua de 5 August 2021 în timp ce negociau tranzacționarea unei cantități mari de heroina (20 kg).

Ulterior, in urma perchezitiilor efectuate la proprietățile liderilor s-au confiscat:

-4 kilograme de heroina, ambalata in calupuri presate, care tocmai fusese introduse in țara, pe cale rutieră, prin PTF Giurgiu;
-sumele de 90.966 euro, 55.670 lei,
-un cantar electronic de precizie
-autoturismul in componentele căreia s-au disimulat drogurile.

Unul dintre leaderi, cetățean turc, membru sl mafiei din Istanbul cumpărase un imobil in comuna Adunatii Copăceni, sat Darasti, județul Giurgiu, cu un scop unic, acela de a depozita, prepara si porționa drogurile importate.

Patru persoane au fost arestate.

2.Componenta interna, condusă de clanuri notorii din capitala:

Reteaua de dealeri mici și mijlocii care vindeau heroina la “bila” / gram, in special in sectorul 5 ,era coordonata de leaderii clanurilor Vancica și Toboșarii care după un conflict inițial au “fuzionat”, împărțindu-și zonele de influența.

In ziua de 8 Septembrie 2021, politistii antidrog au făcut 5 perchezitii domiciliare la liderii clanurilor, confiscând :

150 grame heroina , ambalata si pregătită pentru distributie;
– suma de 3500 lei ce provin din traficul de droguri
– 4 cântare electronice de precizie folosite pentru cantarirea/ porționarea drogurilor;
– 4 telefoane mobile cu cartele sim.
– 4 telefoane mobile cu cartele sim.

Patru persoane au fost arestate.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani