Pablo Escobar, la un pas să fie decapitat de mercenari. Rivalii au oferit un milion de dolari pentru capul lui „El Patron”

Pablo Escobar, la un pas să fie decapitat de mercenari. Rivalii au oferit un milion de dolari pentru capul lui „El Patron”
Publicat: 20/07/2021, 18:44

Fostul soldat SAS Peter McAleese a condus un grup de asasini plătiți, cu obiectivul de a-l ucide pe celebrul traficant de droguri Pablo Escobar, în 1989. Aceștia au fost plătiți de cartelul rival Cali din Columbia, scrie Daily Star.

Un mercenar britanic a povestit cum era pregătit să-l decapiteze pe Pablo Escobar și să trimită capul traficantului celor din cartelul Cali, într-o găleată, pentru suma de un milion de dolari, scrie dailystar.co.uk.

Escobar a condus cartelul Medellin și a terorizat Columbia în anii 1980-1990, furnizând 80% din cocaina vândută în lume.

„El Patron” a fost inclus în lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume, cun o avere de peste 3 miliarde de dolari și profituri de 7 miliarde de dolari.

Escobar și-a atras însă numeroși dușmani, din cauza puterii sale și a deciziilor extreme. Traficantul a fost „vânat” atât de guvern, cât și de cartelurile rivale.

Fostul soldat SAS (trupele speciale britanice) Peter MacAleese, de origine scoțiană, a fost angajat în 1989, alături de amicul său, Dave Tomkins, să organizeze o echipă care să-l ucidă pe Escobar, a dezvăluit acesta într-un documentar BBC, intitulat „Killing Escobar”, difuzat în 19 iulie 2021.

„Capul lui Escobar într-o găleată”

Lui Tomkins i s-a cerut să aducă drept dovadă „capul lui Escobar într-o găleată”.

Șefii cartelului Cali ar fi dat chiar și un milion de dolari pentru a ști că Escobar a murit.

Unul dintre recruții lui Tomkins, Alex Lennox, fost soldat în Armata Sud-Africană, a declarat că ar fi adus cu siguranță capul lui Escobar, contra sumei de 100.000 de dolari.

Misiunea a eșuat însă lamentabil, după ce elicopterul în care era McAleese s-a prăbușit din cauza timpului nefavorabil, în Munții Anzi, chiar în drum spre moșia lui Escobar.

McAleese a fost grav rănit, dar a reușit să fie salvat de oamenii săi, înainte să fie prins de Escobar.

Escobar a fost asasinat în 1993, pe acoperișul unei clădiri din Medellin, după ce a fost încolțit de agenții CIA și forțele de ordine columbiene.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase