Pacient plin de sânge sau călugăriță? Un cerșetor a schimbat rolul pentru a primi mai mulți bani: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă…”

Pacient plin de sânge sau călugăriță? Un cerșetor a schimbat rolul pentru a primi mai mulți bani: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă...”
Pacient plin de sânge sau călugăriță? Un cerșetor a schimbat rolul pentru a primi mai mulți bani: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă...” / Foto: Poliția Locală
Publicat: 18/12/2020, 11:54

„Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din Capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” şi a îmbrăcat haina monahală. De… călugăriţă”, relevă un mesaj publicat vineri, pe Facebook, de Poliția Locală București.

„Miercuri, la prânz. În naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane. “Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi…”. Poartă straie negre, broboadă pe cap și o poșetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veşmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ.

„Bogdaproste…”

Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși.

Femeia era…bărbat!

O patrulă a Poliției Locale a Municipiului București, aflată pe itinerariul de patrulare în Centrul Istoric al Capitalei, a observat ritualul nefiresc de pe treptele lăcașului de cult. Cu tact, agenții D.G.P.L.C.M.B. au așteptat ca femeia să părăsească curtea bisericii și, apoi, au interceptat-o. Cu ocazia identificării, polițiștii locali au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericești era, de fapt, bărbat!

Mai mult, de sub veșmântul negru, a apărut și brațul lipsă pe care cerșetorul și-l camufla, lipit pe lângă corp. La o verificare mai atentă, polițiștii locali au constatat și faptul că, în urmă cu câteva luni, același bărbat mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cișmigiu. Atunci, B.I., în vârstă de 27 de ani, era deghizat tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării.

„Ca bărbat, lumea te trimite la muncă…”

Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap. În urma controlului sumar corporal, asupra falsei călugăriţe a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi. Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susținut că acestea nu erau veșminte bisericești, ci haine simple, cumpărate de la second-hand. După ce a fost sancționat contravențional, în urma întocmirii actelor procedurale, B.I. a fost predat lucrătorilor Poliției Naționale pentru continuarea cercetărilor”, transmite Poliția Locală București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?