Parcul auto al Camerei Deputaților se înnoiește. Se cumpără aproape 60 de autovehicule

Parcul auto al Camerei Deputaților se înnoiește. Se cumpără aproape 60 de autovehicule
Foto: Facebook/Camera Deputaților
Publicat: 29/11/2022, 10:39

Parcul auto al Camerei Deputaților se înnoiește chiar înainte de Crăciun. Aleșii cumpără aproape 60 de autovehicule, dar și o mașină de numărat bani.

Mașinile trebuie să fie livrate până pe data de 20 decembrie, potrivit contractelor de achiziții care au fost semnate în luna mai a acestui an, iar livrarea autoturismelor trebuie să se facă nu mai târziu de 20 decembrie.

Parcul auto al Camerei Deputaților are 172 de maşini

Parcul auto actual al Camerei Deputaților are 172 de maşini și două  remorci. În prezent, acesta are 150 automobile, restul maşinilor fiind scoase din circulație, deoarece durata de viață a fost depășită, potrivit antena3.ro.

Automobilele din parcul auto al deputaților sunt mult prea vechi, cel puțin 50% au deja o durată de folosință destul de mare, astfel că era imperios necesară întinerirea parcului auto pentru a satisface nevoile instituției.

Camera Deputaților a publicat în data de 11 noiembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) rezultatele unei licitații deschise demarate în acest an pentru achiziția a 59 de autoturisme, împărțite în 2 loturi:

– primul: – 55 de autoturisme 4×4 diesel, cu o putere de minim 115 CP și o viteză maximă de cel puțin 150 km/h, cu o cutie de viteze manuală, cu 6+1 trepte.
– al doilea: 4 autoturisme de protocol (berlină în 3 volume pe benzină), tracțiune integrală 4×4, cutie de viteze automată, putere minim 200 CP.

”Având în vedere că dintre cele rămase, 40% au peste 2 durate normale de funcționare îndeplinite, iar 19% au peste 4 durate normale de funcționare îndeplinite, pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară completarea și întinerirea parcului auto prin achiziționarea de autoturisme noi”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase