Paul Stănescu, secretar general PSD: ”Lipsa de empatie a premierului Cîțu față de copii este patologică”

Paul Stănescu, secretar general PSD: ”Lipsa de empatie a premierului Cîțu față de copii este patologică”
Paul Stănescu, secretar general PSD | Foto - Mediafax - Andreea Alexandru
Publicat: 23/06/2021, 11:21

Paul Stănescu – secretarul general PSD – transmite că lipsa de empatie față de copii a premierului Florin Cîțu poate fi etichetată drept ”patologică”, iar acesta s-a opus creșterii alocațiilor încă din perioada în care era ministru de Finanțe.

Joi, 24 iunie, premierul Cîțu ar putea semna Ordonanța de Urgență referitoare la amânarea creșterii alocațiilor, iar secretarul general al social-democraților consideră că ”dreptatea” este împărțită subiectiv, fiind vorba, în ultimă instanță, doar despre o ”dreptate liberală”.

Au existat ”tunuri cu măști și echipamente medicale”, guvernul s-a împrumutat ”pe spatele pensionarilor și al copiilor”, iar salariații și agricultorii României au fost ”ignorați”.

”Lipsa de empatie a premierului Cîțu față de copii este patologică. S-a opus constant creșterii alocațiilor încă de când era ministru de Finanțe. În loc să-i susțină pe cei mici în această perioadă dificilă, a împărțit doar dreptate liberală: tunuri cu măști și echipamente medicale, împrumuturi luate pe spatele pensionarilor și copiilor, ignoranță față de salariați și agricultori, promisiuni deșarte pentru IMM-uri”, afirmă Paul Stănescu.

Paul Stănescu: ”Copiii nu visează sigle de partid”

Dublarea alocațiilor a fost introdusă în lege de PSD, iar Paul Stănescu le transmite celor aflați la guvernare că trebuie să aibă curajul să se uite în ochii unui copil, iar copiii ”nu visează sigle de partid”.

Numai că nu există timp pentru copii, avertizează Paul Stănescu, fiind garantată doar ”austeritatea”, iar cei mici nu fac parte ”din planul de guvernare” al Coaliției de Dreapta.

”Copiii nu visează sigle de partide, ci doar un trai mai bun. Dar guvernarea de dreapta a zis: nu, atunci, nu acum. Mi-aș dori ca joi, când Cîțu a zis că va semna ordonanța de urgență de amânare a creșterii alocațiilor, să se poată uita în ochii unui copil care a trecut prin această pandemie. Să-i spună: nu îți cresc alocația pentru că eu am de cumpărat primăriile PNL, am de câștigat niște alegeri interne, am de luat bani de la UE garantând austeritate pentru tine, am de împărțit bani și cu USR-PLUS. Nu am timp de tine, copile, tu nu ești astăzi în planul nostru de guvernare. Poate din 2023 sau chiar la Paștele Cailor”, mai spune secretarul general PSD, potrivit Mediafax.

”Mi-ar fi rușine să fiu în locul parlamentarilor PNL care vor trebui să explice familiilor că nici anul acesta copiii nu sunt importanți. Dacă vrea să facă ceva cu adevărat fantastic, chiar dacă a trecut 1 iunie, Cîțu ar putea să anunțe joi că va respecta legea și va dubla alocațiile. Ar arăta că ține și cu românii, nu doar cu buzunarele clienților lui. Sau ar putea să se apuce să implementeze planul propus de PSD pentru creșterea natalității”

Paul Stănescu

”Fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu, scapă cine poate”

Premierul Cîțu, economist de meserie, ar trebui să înțeleagă o ”realitate simplă”, mai transmite Paul Stănescu, și anume aceea că inegalitatea a atins cote alarmante în pandemia de coronavirus, iar copiii și pensionarii României ar trebui susținuți permanent.

Totuși, acuză social-democratul, guvernele Orban/Cîțu au transmis doar mesajul că ”fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu”.

”Degeaba e Cîțu economist, dacă nu înțelege o realitate simplă: în pandemie, inegalitatea a crescut. Am avut, ca țară, șansa de a le arăta copiilor că îi susținem, pensionarilor că-i respectăm, românilor afectați de pierderea veniturilor că nu sunt singuri. Dar guvernele de dreapta, Orban/Cîțu, au spus, că aceștia nu merită atenția lor. Fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu, scapă cine poate”, concluzionează secretarul general PSD.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult