PEDEAPSA primită de un instructor auto care cerea bani pentru obținerea permisului. Cum l-au prins ofițerii anticorupție

PEDEAPSA primită de un instructor auto care cerea bani pentru obținerea permisului. Cum l-au prins ofițerii anticorupție
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 08/12/2023, 17:57

Un instructor auto din Brăila a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru că a cerut bani unei cursante ca să o ajute la promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

Tribunalul Brăila l-a condamnat pe G.D, instructor auto, la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia instanței nu este definitivă.

Pe 15 iunie 2023, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, l-au prins în flagrant pe instructorul auto după ce a primit o sumă de bani de la o cursantă cu promisiunea că îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

„Un instructor auto a solicitat de la o persoană o sumă de bani pentru a o ajuta să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul SPRCIV Brăila. Pentru a-i întări convingerea că are influența necesară, i-a transmis denunțătoarei faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitați vor merge mai departe”, susțin anchetatorii.

Dosarul a fost constituit în baza denunțului formulat de persoana în cauză la D.G.A. – S.J.A. Brăila, care a susținut că i-a dat instructorului auto 1.000 lei pentru a o ajuta să promoveze proba practică a examenului pentru permisul auto.

Instructorul auto a fost reținut pentru 24 de ore la acel moment și nu a recunoscut comiterea faptei.

Le promitea cursanţilor că „are trecere“ la examinatori

Un alt instructor auto, însă din Galaţi, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi tot pentru trafic de influenţă pentru că a luat bani de la proprii cursanţi, lăsându-i să creadă că va interveni la examinatorii cu care urmau să susţină examenul de obţinere a permisului.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui instructor auto, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (5 acte materiale).

„S-a reţinut că inculpatul, în calitate de instructor auto în cadrul unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi, în perioada 2016 – 2017, a primit, pentru sine, în mod direct, de la cinci cursanţi ai şcolii, sumele de 300 de euro şi 300 de lei, 400 de lire sterline, 300 de euro, 150 de euro şi 1.200 de lei, după ce i-a lăsat să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici (examinatori) din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Galaţi”, au precizat reprezentanţii DGA Galaţi.

De asemenea, instructorul auto le-a promis cursanţilor că îi va determina pe examinatori să-i promoveze proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere auto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avem lista completă a concurenţilor Asia Express! Filmările sunt gata să înceapă. EXCLUSIV
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Părinții victimelor lui Vlad Pascu sunt revoltați. Ce a întrebat judecătoarea la proces
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Străzi din Bucureşti, cu "nume tâmpite" puse de regimul comunist. "Aşa le-am găsit de când...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
„Mă şantajează. Vor să facă asta în secret, fără să îmi iau la revedere.”. Mama...
Produsele marcă proprie din magazine ar putea să dispară! „Nu pot accepta profiturile speculative făcute...
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
”Fratele” multi-milionar al Prodancei s-a sinucis la Dubai! El a avut în trecut inclusiv o...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
DECLARAȚIA care trebuie completată în România! ESTE OBLIGATORIE pentru sute de mii de români
Codul Rutier. Schimbarea care îi încurcă pe mulți șoferi
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Peste 3.000 de oameni, evacuați din cauza unei bombe din cel de-Al Doilea Război Mondial