Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Care este motivul

Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Care este motivul
Sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție
Publicat: 20/04/2022, 13:31

Procurorii DNA au efectuat o serie de percheziții miercuri la sediul Primăriei Capitalei, în cadrul unui dosar penal din 2014, când primar general era Sorin Oprescu.

Potrivit Adevărul, pe de altă parte, consilierii PSD susțin că și actualul primar, Nicușor Dan, ar putea fi implicat în dosar, cu toate că speța datează cu mult înaintea mandatului acestuia.

Sursele Adevărul susțin că perchezițiile ar fi avut loc într-un dosar din 2014, referitor la o tranzacție cu terenuri. În acest dosar ar fi vizați mai mulți angajați ai Direcțiilor de Patrimoniu și Achiziții.

Aurelian Bădulescu dă de înțeles că Nicușor Dan ar fi implicat în această speță

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a dat de înțeles că perchezițiile DNA ar viza „activitatea infracțională a lui Nicușor Dan”.

„Ca şi la ultima percheziţie, activitatea infracţională a numitului Nicuşor Dan a continuat, în sensul că specialitatea dumnealui să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a reuşi ulterior să manipuleze anumite achiziţii care se fac din bani publici ai Municipiului Bucureşti pentru grupurile de interese pe care acesta le serveşte.

Există la nivelul PMB pe care o girează acest domn, cu complicitatea consilierilor PNL şi USR care îi servesc lui Nicuşor Dan, prin votul din CGMB absolut toate solicitările”, a declarat Bădulescu pentru România TV.

Consilierul susţine că descinderile DNA au avut loc ca urmare a unor plângeri formulate de angajaţii Primăriei Capitalei.

Procurorii DNA au mai făcut percheziții în ultima vreme la Primărie

Aceasta nu este prima dată când procurorii DNA descind la Primăria Capitalei în timpul mandatului lui Nicușor Dan. Ei au mai făcut percheziții aici și în luna ianuarie, atunci când primarul spunea că a predat DNA documente legate de partea de resurse umane a instituției.

„Nu e ceva ieşit din comun, au mai fost descinderi ale Parchetelor. În urmă cu câteva luni a fost ceva legat de urbanism, au ridicat acte. Azi au fost legat de resurse umane. E normal, am prezentat toate actele. Eu am fost… aşa se întâmplă… prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”, spunea Nicuşor Dan la acea vreme.