Peste 100 de blocuri din București și Spitalul Fundeni rămân fără apă caldă 5 zile

Peste 100 de blocuri din București și Spitalul Fundeni rămân fără apă caldă 5 zile
Publicat: 20/05/2022, 14:59

Un număr de 115 blocuri din București și Spitalul Fundeni din Capitală vor rămâne fără apă caldă de luni, timp de 5 zile, din cauza unor lucrări la o conductă primară de termoficare.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că luni, 23 mai 2022, vor începe lucrări de reparații a conductei primare cu diametrul de 600 mm, cu o vechime de aproape 40 de ani. Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în perimetrul delimitat de Parcurile Plumbuita și Motodrom și Șoseaua Fundeni”, a anunțat, vineri, Termoenergetica.

Astfel, potrivit sursei citate, furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum pentru șapte puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 115 blocuri și spitalul Fundeni, va fi sistată până vineri, 27 mai 2022, ora 24.00.

„Încă din cursul dimineții de luni vor fi începute manevrele tehnice de golire a conductei”

„Încă din cursul dimineții de luni vor fi începute manevrele tehnice de golire a conductei, urmate de intervențiile pentru reparații. După finalizarea tuturor lucrărilor, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsonului de conductă.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, mai anunță compania de termoficare.

Probe de presiune pe magistrala Progresu-Ferentari

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, recent, că pe magistrala Progresu-Ferentari s-au făcut probe de presiune.

„A fost realizată cu succes proba de presiune pentru 1250 de metri de conductă nouă pe magistrala Progresu-Ferentari (Calea Sebastian și Calea Ferentari).

Proba de presiune vine ca urmare a modernizării rețelei de termoficare din această zonă, țevile vechi și corodate fiind înlocuite cu conducte noi, cu garanție de peste 30 de ani. Proba a fost supravegheată de specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții, care au certificat calitatea lucrărilor executate de către Energetica Servicii și pregătirea tronsonului pentru introducerea în circuitul de distribuție a energiei termice”,

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult