Piedone vine cu noi acuzații la adresa fostului edil de la sectorul 5: Risipă de aproape jumătate de milion de euro

Piedone vine cu noi acuzații la adresa fostului edil de la sectorul 5: Risipă de aproape jumătate de milion de euro
Cristian Popescu Piedone / Mediafax
Publicat: 18/12/2020, 09:19

Primarul sectorului 5 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, aduce noi acuzații fostei administrații și spune că fostul edil a făcut achiziții inutile de aproape jumătate de milion de euro!

„Risipă, risipă și iar risipă! Bunuri de 493 de mii de euro, depozitate în Piața Ferentari!

Când credeam că am terminat cu descoperirile legate de risipa banilor publici în Sectorul 5, ca prin minune aflu despre alte achiziții făcute în perioada fostei conduceri a Primăriei. Aflat într-o vizită pe teren, am vrut să intru în Piața Ferentari, dar… surpriză! Piața era închisă. Am luat legătura cu persoanele responsabile pentru a vedea de ce se întâmplă acest lucru și pentru a afla ce se află în acest spațiu.

Piedone: „Se spune că Sectorul 5 era cel mai sărac sector din București, iată că nu era chiar așa”

Deși se spune că Sectorul 5 era cel mai sărac sector din București, iată că nu era chiar așa. Altfel, nu îmi explic de unde a avut fosta conducere bani pentru a cumpăra prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” mii de perechi de pantofi, mii de mingii, sute de trotinere electrice, cărți pentru copii, jucării, steaguri, geci, topuri de hârtie, șepci, detergenți, dezinfectanți… și lista continuă. Centrul Cultural a achiziționat lucruri la care nici măcar nu vă gândiți”, a scris pe Facebook primarul Cristian Popescu Piedone.

„Am putea spune că suntem pregătiți și pentru un război”

Acesta mai spune, ironic, că „sectorul este pregătit de război”.

„Am putea spune că suntem pregătiți și pentru un război, dacă ne referim la pistoalele, puștile cu bile, pânzele de camuflaj sau hainele militare pe care le-am găsit depozitate în Piața Ferentari. Și ca să fie tot tacâmul complet, detergenții, hârtia și papetăria au fost cumpărate de la celebra societate Economat Sector 5 SRL.

Am solicitat ca toate bunurile din Piața Ferentari să fie inventariate urgent, pentru a putea reda această piață cetățenilor din Sectorul 5. Din calculele făcute de Direcția de Control din cadrul Primăriei, bunurile găsite în piață valorează aproximativ 2 milioane 419 mii lei, adică în jur de 493 de mii de euro!”, scrie Piedone.

Primarul mai scrie că o parte din acrste bunuri nu mai există în contabilitatea Centrului Cultural.

„Figurează că au fost distribuite în proiecte culturale, deși ele se află depozitate în piață”

„Adică figurează că au fost distribuite în proiecte culturale, deși ele se află depozitate în piață. Cele care încă se află în contabilitatea Centrului Cultural au o valoare de doar 279.984 lei din totalul de aproape 2 milioane și jumătate de lei.

Îmi e greu să îmi imaginez ce a fost în mintea celor care și-au bătut joc de atâția bani în ultimii ani, bani pe care i-am fi putut folosi pentru multe proiecte. Ar fi putut termina reabilitarea blocurilor, ar fi putut termina consolidarea școlilor și grădinițelor, ar fi putut moderniza parcurile. Ar fi putut… dar nu au vrut. Din informațiile pe care le am, fostul primar nici măcar nu a știut de achizițiile de sute de mii de euro făcute de foștii directori. Mulți s-au folosit de funcțiile pe care le-au avut pentru a obține diverse lucruri.

Voi face o analiza serioasă în perioada următoare și voi decide ce vom face cu bunurile găsite în Piața Ferentari pentru a elibera spațiul respectiv. În aceelași timp, Corpul de Control al Primarului va sesiza organele competente, ca cei care și-au bătut joc de banul public să răspundă”, încheie Piedone.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase