Pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso, a fost implicat într-un accident rutier în Elveția. A fost lovit de o mașină în timp ce se afla pe bicicletă

Pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso, a fost implicat într-un accident rutier în Elveția. A fost lovit de o mașină în timp ce se afla pe bicicletă
Publicat: 12/02/2021, 14:55
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso, a fost implicat într-un accident rutier în timp ce mergea cu bicicleta în Elveția. Pilotul de Formula 1 a fost supus unei intervenții chirurgicale corective după ce a suferit o fractură la maxilarul superior într-un accident rutier.

Pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso, implicat in accident rutier

Ziarul italian Gazzetta dello Sport a raportat mai devreme că spaniolul, un fan pasionat al ciclismului, a fost lovit de o mașină în timp ce se antrena cu bicicleta lângă casa sa din Lugano și a fost dus la spital.

Spaniolul  a fost lovit de o mașină în timp ce se antrena cu bicicleta

De două ori campion mondial F1, Alonso a fost implicat într-un accident, în timp ce ieșea la periferia orașului Lugano joi, în jurul prânzului.

Alpine a emis o declarație joi seară spunând că Alonso era „conștient și bine în sine”, în așteptarea unor noi examinări.

Într-o actualizare publicată de echipă vineri dimineață, Alpine a confirmat că Alonso a suferit o operație de succes și că va rămâne în spital pentru următoarele două zile.

Dar se anticipează că Alonso va putea relua pregătirile pentru noul sezon în curând și va fi apt pentru runda de deschidere în Bahrain luna viitoare.

„În urma accidentului său de ciclism de ieri, Fernando Alonso a fost ținut sub observație în spitalul din Elveția”, se arată în declarația Alpine.

„Medicii au descoperit o fractură la nivelul maxilarului superior și au efectuat o operație corectivă de succes. Echipa medicală asistentă este mulțumită de progresul său”.

Fernando va rămâne sub observație în spital încă 48 de ore.

Într-o declarație făcută de poliția locală din Swizterland, s-a confirmat că Alonso a fost lovit de o mașină în timp ce întra într-o parcare de supermarket.

„Potrivit unei reconstrucții inițiale și din motive pe care ancheta poliției va trebui să le stabilească, în timp ce ea făcea o cotitură la stânga pentru a intra într-o parcare de supermarket, autoturismul s-a ciocnit cu un cetățean spaniol în vârstă de 39 de ani, care călătorea cu bicicleta.

Ofițerii din cadrul Poliției Cantonale și în sprijinul Poliției Lugano, precum și salvatorii de la Crucea Verde Lugano, au ajuns la fața locului și, după ce i-au acordat ciclistului tratament inițial, l-au dus cu ambulanța la spital”.

Se înțelege că Alonso a ieșit de pe bicicletă în timp ce frâna greu pentru a evita un impact în timp ce ieșea cu bicicleta pe șosea.

Acest accident s-a produs cu o lună înaintea testelor oficiale programate pe 12 şi 14 martie în Bahrain, în vederea noului sezon din Formula 1 şi cu o lună şi jumătate înaintea primului Mare Premiu al sezonului 2021, care va avea loc pe 28 martie, de asemenea în Bahrain.

Participarea lui Fernando Alonso la aceste evenimente nu este pusă pentru moment în cauză.

Dacă ar rata prima cursă a sezonului, nu ar fi prima dată pentru spaniol, care a participat la Marele Premiu al Australiei în 2015 după ce ș-a prăbușit puternic și a suferit o comoție cerebrală.