Poliția a confiscat peste 8 tone de petarde și artificii care erau vândute românilor pentru Revelion

Poliția a confiscat peste 8 tone de petarde și artificii care erau vândute românilor pentru Revelion
Foto Mediafax, caracter ilustrativ
Publicat: 12/12/2020, 13:17

Peste 8,6 tone de articole pirotehnice, deținute fără drept, au fost ridicate de polițiști, în urma acțiunilor efectuate pentru verificarea legalității operațiunilor cu obiecte pirotehnice, în ultimele 3 săptămâni.

„Poliția Română, prin Direcția Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Direcția de Ordine Publică, Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a declanșat, la data de 23 noiembrie 2020, acțiunea națională „FOC DE ARTIFICII”.

Sute de acțiuni și de controale, în complexe comerciale și piețe

În urma activităților desfășurate în perioada 23 noiembrie – 10 decembrie 2020, echipele de control au verificat 200 de persoane fizice și juridice și au efectuat 411 acțiuni și controale, în complexe comerciale și piețe.

De asemenea, au constatat 112 infracțiuni și au întocmit 109 dosare penale, în care sunt cercetate 121 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.830 de lei.

Pe parcursul acestei perioade, au fost depistate 92 de persoane fizice și juridice neautorizate, care desfășurau operațiuni cu articole pirotehnice”, a transmis sâmbătă Poliția Română.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 8.657 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de peste 295.000 de lei și au fost retrase 3 autorizații.

De unde pot fi cumpărate petarde!

„Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

„Atenție la etichetă!”

La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliți”, mai transmite Poliția.