Poliția Capitalei anunță intensificarea controalelor. „Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”

Poliția Capitalei anunță intensificarea controalelor. „Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”
Purtarea măștii este obligatorie în mijloacele de transport în comun / Sursa: Facebook - transport în comun / Sursa: Facebook - Poliția Capitalei
Publicat: 03/10/2020, 13:50
Actualizat: 03/10/2020, 14:01

Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă, că intensifică acțiunile de verificare a modului în care se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Anunțul Poliției Capitalei privind intensificarea acțiunilor de control vine după ce, în ultimele două zile, când s-au înregistrat succesiv recorduri ale numărului de noi cazuri de infecții cu COVID-19, premierul Ludovic Orban a solicitat acest lucru public tuturor instituțiilor cu atribuții de control.

„Nu vă expuneți la riscuri!”

„Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Poliția Capitalei, cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă București intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, sâmbătă, Poliția Capitalei.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele Capitalei. Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu”, se arată în documentul transmis.

„Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a transmis Poliția Capitalei.

Cazurile noi nu au scăzut sub pragul de 2.000

Conform raportării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 206 dintre acestea au fost înregistrate în București.

Vineri s-a înregistrat un nou record negativ al numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19, de la debutul pandemiei: 2.343 de cazuri de coronavirus  au fost raportate în ultimele 24 de ore.

„Putem opri creșterea numărului de cazuri prin creșterea numărului persoanelor care respectă regulile de protecție a sănătății. Evident că doar noi, autoritățile guvernamentale, nu putem să determinăm singuri acest lucru, avem nevoie de colaborarea tuturor instituțiilor, tuturor partenerilor, agenților economici care au obligația prin reglementări să respecte regulile de protejare a sănătății, în teatre, malluri, restaurante”, a declarat, vineri, premierul.

„Ce putem face noi, și am anunțat încă de ieri, este o intensificare a activității instituțiilor cu atribuții de control. Începând de săptămâna viitoare voi primi un raport zilnic din controalele efectuate de toate instituțiile cu atribuții de control, de la controlul care e efectuat pe transportul public, până la controlul care este efectuat de ITM-uri privind respectarea de către companii a normelor de protecție sanitară care sunt impuse prin reglementări”, a precizat, vineri, Ludovic Orban.

La nivel național, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 1.829 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 302.740 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform informării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică.

În plus, prin structurile abilitate ale Poliţiei au fost constatate vineri două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului