Poliția Capitalei anunță intensificarea controalelor. „Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”

Redactor:
Madalina Prundea
Poliția Capitalei anunță intensificarea controalelor. „Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”
Purtarea măștii este obligatorie în mijloacele de transport în comun / Sursa: Facebook - transport în comun / Sursa: Facebook - Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă, că intensifică acțiunile de verificare a modului în care se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Anunțul Poliției Capitalei privind intensificarea acțiunilor de control vine după ce, în ultimele două zile, când s-au înregistrat succesiv recorduri ale numărului de noi cazuri de infecții cu COVID-19, premierul Ludovic Orban a solicitat acest lucru public tuturor instituțiilor cu atribuții de control.

„Nu vă expuneți la riscuri!”

„Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Poliția Capitalei, cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă București intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, sâmbătă, Poliția Capitalei.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele Capitalei. Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu”, se arată în documentul transmis.

„Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a transmis Poliția Capitalei.

Cazurile noi nu au scăzut sub pragul de 2.000

Conform raportării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 206 dintre acestea au fost înregistrate în București.

Vineri s-a înregistrat un nou record negativ al numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19, de la debutul pandemiei: 2.343 de cazuri de coronavirus  au fost raportate în ultimele 24 de ore.

„Putem opri creșterea numărului de cazuri prin creșterea numărului persoanelor care respectă regulile de protecție a sănătății. Evident că doar noi, autoritățile guvernamentale, nu putem să determinăm singuri acest lucru, avem nevoie de colaborarea tuturor instituțiilor, tuturor partenerilor, agenților economici care au obligația prin reglementări să respecte regulile de protejare a sănătății, în teatre, malluri, restaurante”, a declarat, vineri, premierul.

„Ce putem face noi, și am anunțat încă de ieri, este o intensificare a activității instituțiilor cu atribuții de control. Începând de săptămâna viitoare voi primi un raport zilnic din controalele efectuate de toate instituțiile cu atribuții de control, de la controlul care e efectuat pe transportul public, până la controlul care este efectuat de ITM-uri privind respectarea de către companii a normelor de protecție sanitară care sunt impuse prin reglementări”, a precizat, vineri, Ludovic Orban.

La nivel național, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 1.829 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 302.740 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform informării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică.

În plus, prin structurile abilitate ale Poliţiei au fost constatate vineri două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi! O nouă TAXĂ pentru conducătorii auto din România. Iată pentru ce!
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cătălin Scărlătescu a făcut SCANDAL la Chefi la Cuțite. Ce l-a enervat peste măsură: ‘Facem...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide