Polițiști concediați pentru că au „vânat” Pokemoni, în loc să prindă infractori

Polițiști concediați pentru că au „vânat” Pokemoni, în loc să prindă infractori
Polițiști concediați pentru că au „vânat” Pokemoni, în loc să prindă infractori / Foto: Pixabay.com - ilustrativ
Publicat: 12/01/2022, 11:32

Doi polițiști din Los Angeles au fost concediați după ce au ignorat apelul privind un jaf armat, pentru a „prinde” un personaj din jocul Pokemon Go.

Louis Lozano și Eric Mitchell au fost înștiințați cu privire la un jaf produs la un magazin Macy’s din sud-vestul Los Angeles-ului, cu „mai mulți suspecți”, dar au ignorat complet apelurile colegilor, scrie The Guardian.

Un sistem video din mașina de serviciu a celor doi polițiști a surprins imaginile în care Mitchell reușește să prindă personajul Snorlax, înainte de a merge în altă zonă, alături de colegul său, pentru a prinde un alt personaj, Togetic. La sosire, atât Lozano, cât și Mitchell reușesc să obțină personajul respectiv.

Incidentul a avut loc în aprilie 2017, dar detaliile au fost oferite de abia vineri, în cadrul unor recursuri la tribunal. Cei de la Vice au scris, inițial, despre cazul celor doi polițiști. Lozano și Mitchell au fost concediați în urma anchetei, dar au contestat decizia. Totuși, judecătorii au menținut sancțiunea concedierii.

Snorlax, pokemon-ul „uriaș”. Togetic, micul zburător

În mașină, Lozano și Mitchell sunt înregistrați în timp ce discută despre Pokemon Go, jocul de realitate augmentată, care presupune ca jucătorii să se deplaseze în diverse locații, pentru a găsi pokemonii.

La câteva minute după ce polițiștii au fost înștiințați că trebuie să se deplaseze urgent la locul producerii jafului de la Macy’s, aceștia pornesc în căutarea personajelor virtuale.

„Colegii vor fi atât de geloși”, spune Mitchell în înregistrarea video din mașină.

Polițiștii au declarat că înregistrarea nu putea fi folosită pentru a-i sancționa disciplinar și s-au plâns că nu au beneficiat de protecția Public Safety Officers Procedural Bill of Rights Act. Justiția i-a contrazis.

Potrivit Bulbapedia.net, comunitatea celor pasionați de Pokemon, Snorlax este „un Pokemon uriaș, biped, de culoare albastru-verzui închis, cu fața, burta și picioarele de culoare crem”.

Togetic este, pe de altă parte, un Pokemon mic zburător, care poate „detecta bunătatea oamenilor”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult