Polițiștii constănțeni au amendat vineri participanții la o petrecere de nuntă din Mamaia. Sancțiunea primită de administratorul localului pentru nerespectarea măsurilor

Polițiștii constănțeni au amendat vineri participanții la o petrecere de nuntă din Mamaia. Sancțiunea primită de administratorul localului pentru nerespectarea măsurilor
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 29/01/2022, 16:38

Polițiștii constănțeni au întrerupt vineri seara o petrecere de nuntă care se desfăşura în incinta unui restaurant din staţiunea Mamaia. Cei 30 de participanţi la petrecere şi administratorul localului au fost amendaţi cu suma totală de peste 25.000 de lei, pentru încălcarea restricţiilor din perioada pandemiei şi a faptului că se fuma în interior.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, administratorul restaurantului a fost sancţionat contravenţional cu 10.000 de lei pentru organizarea de evenimente private contrar prevederilor legale şi cu 5.000 de lei pentru că se fuma în spaţiu închis.

„La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui local – restaurant – din staţiunea Mamaia este în desfăşurare un eveniment privat – nuntă, la care participă mai multe persoane. Administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru organizarea de evenimente private, contrar prevederilor legale, (…), iar evenimentul a fost sistat. De asemenea, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 349/2002, întrucât în interior existau persoane care fumau, în spaţiu închis”, a transmis sâmbătă IPJ, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Participanţii la nuntă au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

„Cele 30 de persoane care au participat la petrecere au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, pentru participarea la evenimentul privat, iar 3 dintre acestea au fost sancţionate cu amendă în valoare de 300 de lei, pentru că au fumat în interiorul localului”, se mai arată în comunicat.

Tot în cursul serii de 28 ianuarie, polițiștii constănțeni au verificat un alt local din municipiul Constanța, în interiorul căruia se desfășura un eveniment privat, operatorul economic fiind sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cei 30 de participanți, cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, scrie ziuadeconstanta.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase