Polițiștii fac percheziții la persoane care ar fi falsificat documente și au luat peste 160 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară. Prejudiciul este semnificativ

Polițiștii fac percheziții la persoane care ar fi falsificat documente și au luat peste 160 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară. Prejudiciul este semnificativ
Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 15/09/2022, 10:29

Polițiștii din Prahova au demarat, joi dimineață, mai multe percheziții, în Capitală și trei județe, la persoane care sunt bănuite că au luat credite, pe baza unor acte falsificate, de la mai multe case de ajutor reciproc (C.A.R.) din țară.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice efectuează în această dimineață 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Potrivit IPJ Prahova, 8 persoane vor fi conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor”, au anunțat polițiștii prahoveni.

Conform estimărilor, prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.700.000 de lei, ceea ce înseamă o medie de apriximativ 35.000 de lei pentru fiecare credit.

Casa de Ajutor Reciproc (CAR) este o asociaţie de persoane fizice, salariate sau care obţin venituri de natură salarială, fiind instituţie financiară nebancară, fără scop patrimonial, organizată în vederea sprijinirii şi întrajutorării financiare a membrilor asociaţi, pentru economisire și/sau creditare. Există trei tipuri de C.A.R.-uri, respecti ale salariaților, pensionarilor și cele militare, potrivit unei analize Finzoom.

Zeci de percheziții în toată țara

Acesta este unul dintre cazurile anunțate de Ministerul Afacerilor Interne, care a transmis că joi dimineață structurile Poliției Române desfășoară 12 acțiuni operative și 38 de percheziții în dosare penale din domeniile investigarea criminalității economice și investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate.

Într-un alt dosar, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița efectuează 7 percheziții domiciliare și pun în executare 17 mandate de aducere în municipiul Urziceni și comuna Manasia, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de camătă și șantaj. Din cercetări a reieșit că persoanele respective ar fi oferit sume de bani persoanelor din municipiul Urziceni și din localitățile învecinate, pentru care percepeau dobânzi foarte mari. Potrivit IPJ Ialomița, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 30.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Reghin, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul Reghin, județul Mureș, într-un dosar referitor la tăierea ilegală de arbori, furt de arbori și furt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine