Documentul care trebuie completat de toate persoanele care intră în România, începând cu 20 decembrie. De unde poate fi descărcat

Publicat: 15/12/2021, 10:00
Actualizat: 15/12/2021, 11:02

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că, în ședința de guvern, va fi aprobată implementarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF). Acest document va trebui completat de toate persoanele care intră în România, începând cu data de 20 decembrie.

„Astăzi (miercuri – n.red.) vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de OUG, pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri”, a transmis Nicolae Cică, la începutul ședinței de guvern.

Persoanele care intră în România, începând cu 20 decembrie, trebuie să completeze documentul digital. Acesta este deja folosit în 18 state din UE, a punctat Ciucă.

„Noua tulpină SARS-COv 2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente, în România, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă. (…) Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-CoV 2”, a explicat Nicolae Ciucă.

Formularul trebuie completat pe plf.gov.ro, aceasta fiind o platformă creată de STS. Datele trebuie completate de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale, a mai spus primul ministru.

Datele din acest formular pot fi accesate strict de angajații DSP și vor fi folosite doar pentru anchetele epidemiologice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase