Premieră la Craiova: Cetățenii, invitați să aprindă luminiţele de sărbători (GALERIE FOTO)

Premieră la Craiova: Cetățenii, invitați să aprindă luminiţele de sărbători (GALERIE FOTO)
Foto: Primaria Municipiului Craiova, Facebook
Publicat: 28/11/2020, 21:47

Sâmbătă seara, cetățenii din Craiova au fost invitați să apese ei înşişi butonul de sărbătoare, pus, anul acesta, online, pe site-ul Primăriei.

Sâmbătă seara, craiovenii au aprins ei înşişi iluminatul festiv.

Ei au fost invitaţi de Primăria Craiova să acceseze site-ul www.primariacraiova.ro , unde au găsit, pe pagina principală, butonul de aprindere, care putea fi apăsat la ora 18.00, din faţa laptopului, tabletei sau a telefonului mobil.

Astfel, iluminatul festiv s-a aprins, iar zeci de oameni sunt, sâmbătă seara, în centrul oraşului, purtând mască şi păstrând distanţa socială.

Cei care nu au ajuns să vadă live centrul Craiovei iluminat au putut accesa un link de pe site-ul Primăriei Craiova, unde pot fi vizionate imagini în direct cu magia aprinderii beculeţelor în toată zona centrală şi în Parcul Nicolae Romanescu.

„Pentru că avem nevoie să trăim magia Crăciunului, Primăria Craiova asigură iluminatul de sărbători, dar nu doar în zona centrală, ci și în Parcul Nicolae Romanescu. Fiind vorba de o perioadă specială, ne-am gândit că cea mai bună soluție este ca, în acest an, aprinderea luminițelor să o facă, în premieră, craiovenii, fără să fie nevoie să vină în centru, ci de acasă sau de pe telefon, accesând butonul de aprindere care se va regăsi pe pagina principală de pe site-ul Primăriei, www.primariacraiova.ro”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Germania ar putea prelungi restricțiile antiepidemice până în primăvară

Germania ar putea prelungi până în primăvara anului viitor restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus, SARS-CoV-2.

Avertismentul a fost lansat de ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, citat de News.ro.

„Avem trei sau patru luni lungi de iarnă în fața noastră. Multe vor depinde de sosirea vaccinurilor”, a declarat oficialul în cadrul interviului.

Totodată, el a adăugat că „este posibil ca restricţiile să continue în primele luni ale lui 2021”.

Germania, care a gestionat mai bine pandemia decât multe alte state europene, se confruntă în prezent cu dificultăți în oprirea celui de-al doilea val de COVID-19. Din acest motiv, autoritățile au decis miercuri înăsprirea măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase