Premierul Republicii Moldova va ajunge miercuri la Palatul Elisabeta. Dorin Recean se va întâlni cu liderii Coaliției la forumul România-Moldova

Premierul Republicii Moldova va ajunge miercuri la Palatul Elisabeta. Dorin Recean se va întâlni cu liderii Coaliției la forumul România-Moldova
Publicat: 26/03/2024, 17:19
Actualizat: 26/03/2024, 17:21

Premierul Moldova, Dorin Recean, și soția acestuia, Stela Recean, au fost invitați de Custodele Coroanei, Principesa Margareta, la Palatul Elisabeta, mâine 27 martie, când se celebrează Ziua Unirii cu Basarabia. Premierul se afla în vizită de lucru, alături de președintele Parlamentului Igor Grosu și alți oficiali moldoveni pentru a lua parte  la cea de-a doua ediție a forumului Moldova – Romania: Capital Bridges.

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, și soția sa, Stela Recean, vor face mâine, 27 martie. o vizită la Palatul Elisabeta, unde se vor întâlni cu Principesa Margareta, Custodele Coroanei. De asemenea, la 27 martie se celebrează unirea Basarabiei cu România în 1918.

Oaspeții vor fi întâmpinaţi, la ora 13,30, de Majestatea Sa şi Principele Consort la intrarea în Palatul Elisabeta, apoi vor fi invitaţi la dejun, informează marţi Biroul de Presă al Casei Regale.

În cadrul vizitei vor fi prezenți și  ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, precum şi alţi reprezentanţi ai misiunii diplomatice.

Luni, Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu l-au primit, la Palatul Elisabeta, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. S-au discutat aspecte legate de modul în care Coroana Română contribuie, pe plan intern şi extern, la procesul de aderare a Chişinăului la Uniunea Europeană.

De asemenea, premierul Dorin Recean va fi însoțit și de președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, pentru a participa la cea de-a doua ediție forumului Moldova – Romania: Capital Bridges. Evenimentul este organizat de Bursa de Valori a României și reprezintă o continuare a primului astfel de eveniment de mare succes, care a avut loc în anul 2022.

”Evenimentul promovează cooperarea economică solidă și interconectarea piețelor de capital dintre R. Moldova și România. Premierul Recean va avea intervenții în cadrul acestei platforme, unde va vorbi despre necesitatea a mai multe investiții, mai multe contacte economice între agenții și businessmanii de pe ambele maluri ale Prutului” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Purtătorul de cuvânt a anunțat că, printre subiectele de discuție abordate se vor afla reformele macroeconomice, oportunitățile de investiții și progrese în sectorul bancar din R. Moldova.

La eveniment vor mai fi prezenți și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, premierul României, Marcel Ciolacu, președintele BERD, Odile Renaud-Basso, guvernatorul BNM, Anca Dragu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și președinții autorităților de supraveghere financiară a ambelor state. Din delegația Guvernului vor mai face parte miniștrii Dumitru Alaiba și Petru Rotaru.

FOTO: Facebook

CITEȘTE ȘI:

„E un semnal PUTERNIC că Simion este interzis în două țări” / Marcel Ciolacu a văzut documentele: Sunt decizii întemeiate

Valentin Stan, după ce liderul AUR a fost acuzat că destabilizează Moldova: „O să fiți surprinși, dar se pune semnul egalității între Simion și Orban”

Premierul Republicii Moldova explică INTERDICȚIA de a intra în țară a lui George Simion: „Face parte dintr-un efort de destabilizare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului