Presupusul ZOOFIL de la Hunedoara, declarații halucinante în instanță. Ce le-a putut spune magistraților

Presupusul ZOOFIL de la Hunedoara, declarații halucinante în instanță. Ce le-a putut spune magistraților
Presupusul abuzator al Arei a încercat să-i convingă pe judecători că are probleme psihice
Publicat: 01/04/2024, 08:00

Hunedoreanul acuzat de rănirea și schingiuirea animalelor, după ce ar fi abuzat o cățelușă labrador, vrea să scape basma curată invocând faptul că are probleme psihice. Bărbatul le-a spus judecătorilor că are pierderi de memorie, că mintea lui este controlată de ”ceva” care îi dictează ce să facă și a cerut să fie internat în spital. Cu toate acestea, expertiza psihiatrică a arătat că acesta are discernământ. În acest timp, iubitorii de animale din zonă își fac griji după ce câinii găsiți la percheziții în curtea bărbatului, un mascul și două femele, despre care spunea că sunt ai lui, au dispărut.

O întâmplare de-a dreptul halucinantă s-a petrecut la Hunedoara. Un bărbat a ajuns în fața instanței după ce ar fi abuzat-o în repetate rânduri pe Ara, o tânără cățelușă labrador. Tinerii care o au în grijă pe Ara și-au dat seama că ceva nu este în regulă după ce aceasta dispărea de acasă zile în șir și se întorcea plină de sânge.

Șirul evenimentelor

Medicul veterinar le-a confirmat că Ara fusese violată, moment în care aceștia au montat camere de supraveghere, iar când au vizionat imaginile au fost absolut șocați. Ei au văzut cum un vecin venea noaptea cu o bicicletă, camuflat fie cu o pungă, fie cu o căciulă, o ademenea pe cățelușă la gard, apoi pleca cu ea.

Tinerii au făcut plângere, iar bărbatul, un muncitor zilier în construcții, în vârstă de 49 de ani, care și-a recunoscut inițial fapta, trebuie să dea socoteală în instanță. A.D. este acuzat de rănirea și schingiuirea animalelor, dar și de distrugere și violare de domiciliu.

El a scăpat ca prin urechile acului de acuzațiile de zoofilie, deoarece faptele s-au petrecut înainte de modificarea Legii privind protecția animalelor, prin care s-a stabilit că zoofilia este considerată cruzime față de animale. Zoofilia se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

Potrivit expertizei psihiatrice, presupusul zoofil are discernământ

Acesta a admis în fața polițiștilor că a violat-o pe Ara și a abuzat și alte cățelușe, dar acum și-a schimbat declarațiile. El a susținut în instanță că polițiștii care l-au audiat l-ar fi ”păcălit” să semneze acele declarații.

”În prima declarație a recunoscut abuzul față de Ara și alte cățelușe, apoi a zis că a luat-o pe Ara să o dea la montă la masculii lui. A recunoscut că a tăiat gardul și a intrat pe proprietatea noastră, apoi a spus că nu ne-a călcat niciodată proprietatea și că nu știe cine suntem. A spus că polițiștii l-ar fi păcălit să semneze declarația în care recunoștea că a abuzat-o pe Ara și a furat și alte cățeluși”, ne-a spus Ioana B., tânăra care o îngrijește pe Ara.

În încercarea de a scăpa de acuzații, A.D. vrea să convingă instanța că are probleme psihice, invocând faptul că ”ceva” îi dictează în minte ce să facă. El a cerut, marți, să fie internat în spital din cauza problemelor psihice pe care pretinde că le are. Cu toate acestea, expertiza psihiatrică relevă faptul că presupusul zoofil are discernământ.

”Într-o altă declarație, spunea că lua pastile de cap și le combina cu alcool și nu știa ce face. Susține că în mintea lui este ceva care îl controlează și îi zice ce să facă și că are memorie selectivă. A zis că este bolnav cu capul și că ar trebui internat”, ne-a mai spus Ioana B.

Câinii pe care îi avea în curte, dintre care două femele, au dispărut

La ieșirea de la Judecătoria Hunedoara, bărbatul i-a sfidat total pe iubitorii de animale, veniți să-și arăte susținerea pentru Ara.

”S-a oprit în vârful treptelor, a luat o gură de apă și le-a zâmbit susținătorilor care erau cu poza Arei în mână”, a mai adăugat femeia.

Atât ea, cât și alți iubitori de animale din zonă își fac griji pentru cei trei câini, două femele și un mascul, pe care polițiștii i-au găsit la percheziții în curtea presupusului zoofil.

”Atunci a spus că sunt ai lui, dar nici nu știa cum îi cheamă. Între timp, toți cei trei câini au dispărut și spune, mai nou, că nu erau ai lui, că îi găsise pe stradă”, ne-a mai spus Ioana B.

CITEȘTE ȘI:

Hunedoreanul acuzat că ar fi violat o cățelușă a ajuns în fața instanței. Zeci de iubitori de animale s-au strâns la judecătorie /„I-a picat fața”

Bunic de 74 de ani pedofil și zoofil, prins abia după ce a violat o găină. Bărbatul este acuzat că și-a abuzat sexual nepoata minoră, dar și porcul, câinele și calul vecinilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern