Prieten de familie al Prințului Paul, după capturarea sa la Paris: „El fiind cetățean francez, cred că era una dintre ultimele destinații în care ar fi trebuit să fugă”

Prieten de familie al Prințului Paul, după capturarea sa la Paris: „El fiind cetățean francez, cred că era una dintre ultimele destinații în care ar fi trebuit să fugă”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 27/06/2022, 20:18
Actualizat: 27/06/2022, 20:19

Avocatul Florin Ghiulbenghian, prieten de familie al Prințului Paul, a afirmat că acesta ar fi trebuit să ocolească Franța pentru a evita extrădarea în România, în eventualitatea în care ar fi fost prins de autorități. Prințul Paul de România era dat în urmărire internațională și a fost capturat de polițiști, luni, la Paris.

„Capturarea lui Paul în Franța, pentru mine e o surpriză. El fiind cetățean francez, cred că era una dintre ultimele destinații în care ar fi trebuit să fugă. Dar asta este viața…”, a afirmat Florin Ghiulbenghian.

Prințul Paul al României a fost prins luni, după ce a fost depistat pe străzile din Paris. Potrivit unor surse din poliție, acesta a prezentat la verificări un pașaport eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Prințesa Lia, soția Prințului Paul al României, se află de trei luni în Marea Britanie, împreună cu fiul lor, prințul Carol Ferdinand. În 2021, după fuga soțului său din România Prințesa Lia a fost nevoită să părăsească vila somptuoasă din București în care locuia cu fiul ei, pentru că nu a mai putut achita ratele la bancă.

„Știu că l-a înscris la o școală foarte bună și era extrem de fericită. Prințesa Lia mi-a spus că, până când cel mic nu va termina școala, nu va reveni în România. Nu mai are la ce să revină. Soțul condamnat, fugar în acel moment, cel mic la școală, casa vândută… Alte afaceri aici nu au avut. Însă, în cazul aducerii în România a lui Paul, evident, mi se pare mie, cred că Lia va reveni pentru a asigura vizitele la penitenciar, pachetele, toate celelalte lucruri de care va avea nevoie, evident, dacă autoritățile vor fi de acord cu expulzarea în România”, a declarat Florin Ghiulbenghian pentru stirileprotv.ro.

Înainte ca judecătorii instanței supreme să il condamne definitiv in dosarul Fermei Băneasa, Prințul Paul al României a reușit să plece din țară în anul 2020. El are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și patru luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit procurorilor DNA, este vorba de câștiguri ilegale de peste 130 de milioane de euro.