Prima hotărâre europeană privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. CEDO respinge cererea a 672 de pompieri împotriva obligației de vaccinare

Prima hotărâre europeană privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. CEDO respinge cererea a 672 de pompieri împotriva obligației de vaccinare
Publicat: 25/08/2021, 17:36

Obligația de a se vaccina împotriva Covid este permisă, explică Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. CEDO a respins miercuri un apel prezentat de 672 de profesioniști și voluntari pompieri împotriva legii franceze care impune vaccinarea împotriva Covid-19.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o cerere depusă de 672 de pompieri francezi pentru a suspenda temporar o hotărâre guvernamentală prin care se impune vaccinarea împotriva Covid-19.

Toți pompierii, împreună cu jandarmii, lucrătorii din domeniul sănătății și îngrijitorii, trebuie să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 până la 15 septembrie sau 15 octombrie dacă au primit deja o doză.

672 de pompieri se opun acestei legi – care a intrat în vigoare pe 5 august – în temeiul articolelor 2 și 8 din Convenția europeană a drepturilor omului privind „dreptul la viață” și „dreptul la respectarea vieții private și de familie”.

Aceștia ceruseră instanței „să suspende obligația de vaccinare” și orice „măsuri conexe care ar putea fi invocate pentru a le interzice să își facă treaba” sau să primească salariul.

Într-o hotărâre anunțată miercuri (25 august), CEDO a considerat că această cerere se află „în afara domeniului de aplicare al articolului 39” din regulile sale, care prevede că instanța poate introduce „măsuri provizorii” în caz contrar, ar constitui „o risc real de daune ireparabile ”pentru părțile interesate.

Deși nu va suspenda obligația de vaccinare, instanța a spus că decizia sa are un impact asupra oricărei „decizii ulterioare privind fondul cazului”.

Curtea intervine astfel, indirect, într-o controversă care crește oarecum în toate țările europene, inclusiv în Italia, între cei care sunt în favoarea vaccinului obligatoriu și cei care sunt împotriva acestuia.

Aceasta este prima hotărâre europeană privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, potrivit avocatului Nicolas Hervieu, specialist la CEDO.

Sindicatul pompierilor Sud SDIS a declarat, într-un comunicat de presă, că nu este împotriva vaccinului, ci împotriva vaccinării obligatorii, care a fost „foarte prost primită, chiar și în rândul pompierilor care au fost deja vaccinați”.

Vaccinarea obligatorie Covid-19 a unor profesii este impusă și în țări precum Australia, Fiji, Grecia, Indonezia, Italia, Ungaria, Kazahstan, Micronezia, Rusia, Arabia Saudită, Sri Lanka și Turkmenistan.

În Anglia, toți lucrătorii la domiciliu vor fi vaccinați complet pentru a putea lucra din octombrie.

În Canada, toți funcționarii publici federali trebuie vaccinați în curând,

În altă parte din America de Nord, New York este primul oraș important din SUA care solicită dovada vaccinării pentru personalul restaurantelor, sălilor de sport și al altor afaceri din interior, începând cu 13 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu și Alexandra...
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei pentru că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....