Primar din București: „Un sac de moloz = 4 lei. Acum nu mai există scuze”. Deșeurile pot fi ridicate la acest preț de către operatorul de salubritate

Publicat: 30/09/2021, 11:47

Primarul sectorului 2 din Capitală, Radu Mihaiu, a anunțat, joi, că operatorul de salubritate din sector poate ridica saci de moloz cu 4 lei (plus TVA) pe bucată.

„Te apuci să schimbi faianța în baie, dar ce faci cu gunoiul rezultat? Până acum singura soluție legală înseamna închirierea unui container de 4 metri cubi la un cost de aproximativ 400 de lei. Pentru cei care nu generau așa mult moloz varianta asta era peste mână și în cele mai multe cazuri apelau “la băieți” – fie sunau la anunțurile “car moloz”, fie găseau prin zonă un voinic cu un cărucior. Oricum acest gunoi ajungea pe câmp, în lac sau la colțul următoarei străzi”, a anunțat, joi, Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, molozul se ridică la acest preț de către operatorul de salubritate din sectorul 2.

„Îți poți renova tot apartamentul, iar costul cu gunoiul rezultat nu te va da pe spate”

„Acum nu mai există scuze. La 4 lei + TVA/sac nu mai există niciun motiv să riști o amendă. În plus, în fiecare sâmbătă ridicăm gratuit toate celelalte deșeuri voluminoase. Îți poți renova tot apartamentul, iar costul cu gunoiul rezultat nu te va da pe spate.

Repet – ca să fie clar pentru toată lumea:

  • Pentru moloz contactați operatorul de salubritate: 4 lei + TVA/sac sau dacă aveți cantități mari există și containere încăpătoare.
  • Pentru mobilă veche, electrocasnice sau alte deșeuri voluminoase: gratuit, în fiecare sâmbătă, cu o programare în prealabil”, mai precizează edilul sectorului 2.

Sancțiunile pentru depozitarea molozului sunt uriașe

Amenzile pentru depozitarea ilegală a molozului sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei.

Pentru firmele care abandonează deșeuri în urma construcțiilor, sancțiunile sunt cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.

Recent, șoferul unei basculante a fost surprins în timp ce descărca deşeuri provenite din construcţii pe un teren de la marginea Bucureştiului. Bărbatul a fost amendat cu 30.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase